Підручник з української мови для 7 класу вийшов з картою України без Криму

Понеділок, 09 вересня 2024, 12:00

У рекомендованому Міносвіти і виданому в 2024 році за державні кошти підручнику з української мови для 7 класу авторства Анастасії Онатій та Тараса Ткачука виявили карту України без Кримського півострова

На це звернула увагу літературна критикиня, книжкова оглядачка Тетяна Гонченко, пише «Еспресо».

«Вгадайте, звідки ця карта України без Криму? У шкільних підручниках з української мови для 7 класу (авт. Онатій А. В., Ткачук Т. П.). Це надруковано прямо поруч з текстом гімну України. Переконатися можна ось тут в електронній версії на сайті Інституту модернізації змісту освіти. Надруковані ці підручники в 2024 році. Рекомендовані Міністерством освіти і науки України», – зазначає вона.

За словами Гонченко, у паперовій версії цього підручника ця сторінка виглядає так само.

 

Після появи її допису, співавторка підручника Анастасія Онатій заявила у себе на фейсбуці, що карта України без Криму з'явилася у посібнику «через прикру неуважність», й запропонувала колегам-освітянам, які отримають її підручник, проводити на уроках флешмоб «Домалюй Крим».

 

Зі свого боку верстальники кажуть, що «технічна помилка» сталася через те, що на стокових сервісах було придбано стилістичне зображення карти України необхідних параметрів й там, на жаль, не було Криму.

«Лишається питання, як це пропустили усі наступні люди, які вичитували підручник, разом з міністерством», – підсумовує Гонченко.

Нагадаємо: деяким школярам Луцької громади забракне підручників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: