Льотчик з Луцька Олексій Месь збив дві російські ракети і встиг атакувати третю, – Сирський

Понеділок, 09 вересня 2024, 11:30

Льотчик з Луцька Олексій Месь (Moonfish) у день своєї загибелі зміг збити на винищувачі F-16 дві російські ракети та атакував третю.

Про це в інтерв'ю CNN розповів головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський, повідомляє ТСН.

Головнокомандувач ЗСУ генерал Олександр Сирський заявив, що Міноборони України проводить розслідування щодо катастрофи винищувача F-16, та запевнив, що про результати повідомлять усім.

Сирський утримався від прямої відповіді на запитання, що стало причиною аварії F-16, зазначивши, що триває розслідування.

«Зараз спеціальна комісія Міноборони проводить розслідування для з'ясування всіх фактів катастрофи, падіння цього літака. Але перед цим я хочу сказати, що пілот, який загинув, збив дві ракети і він просто атакував, переслідуючи третю крилату ракету, використовуючи бортове озброєння», – зауважив генерал.

Він також звернув увагу, що для навчання на винищувачах F-16 були відібрані найкращі українські пілоти, які вже мали досвід ефективного керування літаками.

«Думаю, незабаром усім будуть відомі результати розслідування. І, з одного боку, ми не збираємося цього приховувати, а з іншого боку, ефективність використання цих літаків доведена результатами – знищення чотирьох крилатих ракет парою F-16. Це, безумовно, посилить нашу обороноздатність, насамперед у боротьбі з крилатими ракетами противника», – розповів головком ЗСУ.

Нагадаємо: Олексій Месь героїчно провів свій останній бій в небі 26 серпня 2024 року. Під час відбиття російського масованого комбінованого ракетно-авіаційного удару він знищив три крилаті ракети та один ударний БпЛА. Олексій врятував українців від смертоносних російських ракет. На жаль, ціною власного життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: