Вікна у луцьких будинках, які постраждали від ворожого удару, безкоштовно замінять американці (відео)

Четвер, 05 вересня 2024, 13:17

Мешканцям будинків на проспекті Відродження у Луцьку, які постраждали внаслідок російського удару 26 серпня, безкоштовно замінять вікна у квартирах.

Зокрема це зробить американський благодійний фонд GLOBAL EMPOWERMENT MISSION. Про це розповів очільник Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко, який вкотре приїхав на місце російського удару у Луцьку, – йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

«Сьогодні прибули на Волинь. Саме в місто Луцьк. Наші волонтери. Це директор волонтерської організації який відгукнувся і хочуть замінити повністю пошкодженні вікна. Ми перебуваємо саме тут де було влучання. Подивилися, пообіцяли, що прийдуть зроблять заміри. І все замінять», – розповів начальник Волинської ОВА.

Зокрема операційний директор фонду GLOBAL EMPOWERMENT MISSION (GEM) в Україні Андрій Негрич каже, готові всебічно допомогти Волині, яка пережила атаку ворога.

«Познайомили нас із масштабами проблематики, яка сьогодні є у зв'язку із недавніми обстрілами. В рамках нашої віконної програми, яка діє на території України, ми надамо підтримку системну місту Луцьк. І готові також підтримувати Волинь загалом. Сьогодні ми визначили, що пошкоджено 10 будинків у зв'язку із останніми атаками», – зауважив Андрій Негрич.

Замінять лучанам вікна в межах віконної програми від GLOBAL EMPOWERMENT MISSION (GEM). Зокрема депутати Луцької міської ради провели перемовини із американськими партнерами і ті погодилися допомогти людям.

Мешканка будинку розповідає, того ранку вийшла на балкон. Як раптом почула вибух.

«Сіла їсти готувати…Щось пуль-пуль-пуль. Я в вікно, думаю, гляну, бачу якісь мужчини дивляться, хотіла нахилитися, а воно як пальнуло, то мене з тюллю до дверей викинуло... І дальше не помню», – розповіла пані Марія. 

Відомо, що Global Empowerment Mission має спеціальну програму із заміни вікон. Завдяки цьому по всій Україні оновили вікна на мільйони доларів. Тому уже скоро лучани, які постраждали внаслідок російського удару зможуть отримали вікна безкоштовно від американської гуманітарної місії. Роботи на кількох об'єктах розпочнуться незабаром.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: