Паніка по-італійськи: чому не варто ламати спагеті

Неділя, 01 вересня 2024, 01:10

Ламати спагеті перед варінням – звичка, яку дехто з нас перейняв, щоб полегшити процес приготування. Однак в Італії, батьківщині пасти, цей жест вважається практично кулінарним злочином, пише УНІАН.

Напевно ви чули, що ламати спагеті в Італії суворо заборонено.

На це є дві причини:

  • Прояв неповаги до традицій і культури. В Італії, де паста є невід'ємною частиною культури, ламати спагеті перед варінням категорично не рекомендується. Італійці вважають, що спагеті - це не просто їжа, а символ гастрономічної традиції. Там кажуть, що, ламаючи спагеті, ви порушуєте їхню природну форму, а разом із нею і гармонію страви.
  • Збереження їхньої ідеальної текстури та смаку. Коли спагеті варяться цілими, вони рівномірно занурюються у воду і варяться з однаково по всій довжині.

Друга причина більш практична – якщо ламати спагеті, їхні частини можуть приготуватися нерівномірно.

Чи потрібно ламати спагеті, коли вариш?

Ті, хто звик так робити, мають знати, що це зовсім необов'язково.

Довгі спагеті можна акуратно опустити в киплячу воду, і через кілька секунд вони почнуть розм'якшуватися, повністю занурюючись у воду. Потрібно лише злегка допомогти їм, акуратно перемішавши.

Таким чином, спагеті залишаються цілими, а страва - ідеально приготованою.

Насамкінець варто сказати, що хоча ламати спагеті перед варінням може здатися зручним, це позбавляє страву традиційного італійського шарму і може негативно позначитися на текстурі пасти. Тому, якщо ви хочете відчути смак справжньої італійської кухні, краще варити спагеті цілими, як це роблять в Італії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: