Нікому нема діла: лучанин, який втратив ноги на війні, не може потрапити додому (відео)

П'ятниця, 30 серпня 2024, 11:50

Ветеран з Луцька Олександр Мельник, який втратив обидві ноги після поранення, повернувся до рідного міста у день масованого обстрілу – 26 серпня, але додому досі не може дістатися. У його будинку на вулиці Карбишева досі не працює ліфт, а проживає він на 8 поверсі.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

«Пішов я воювати в нашу соту бригаду Волинську. Луцький бат. Спочатку були тут на Волині, а потім поїхали під Бахмут. Під Бахмутом в травні місяці при заході на позицію біля водосховища нас накрили мінометним вогнем і там я отримав поранення ніг. Ну і залишився без ніг», – розповів захисник України. 

Тільки от зараз Олександр навіть не може потрапити до власної домівки, адже він проживає на 8 поверсі однієї з Луцьких багатоповерхівок, де вже кілька днів не працюють ліфти. То ж як захиснику, у якого війна забрала ноги, бути у цій ситуації, виявилось, цікавить мало кого…

Олександр до цього був на реабілітації у Естонії, повернувся до Луцька 26 серпня – саме в той день росія завдала ударів по місту, а низка районів залишились без електропостачання. Таким чином захисник навіть не зміг потрапити до квартири. Доцільно було б якби у цій ситуації захиснику допомогла б луцька влада. Але...

«Міська рада намагалась допомогти. Але пропонували теж в якісь приміщення переселитись і там сидіти ждати», – каже Олександр. 

Однак, які там умови і що це за приміщення – толком, каже чоловік, ніхто нічого не пояснив. У цій ситуації захисник вирішив самостійно шукати місце, де б він зміг жити, допоки ліфти не запрацюють. До речі, після цього ніхто з луцької влади долею воїна й не цікавився.

А це - сам будинок у якому оселя Олександра і в яку нині він просто фізично не може потрапити. Чоловік зазначає, що світло й електрика у будинку є, проте потужності не вистачає на ліфти. Про це кажуть і сусіди.

«Ліфти не працюють тому, що думаю напруга мала. Щоб воно не погоріло. Ви знаєте зараз немає що говорити, немає перебоїв з електрикою, що там не тяне водички. Все є, ото єдине що ліфти, потужність», – розповіла мешканка будинку Наталія. 

 

Це підтвердила і голова ОСББ Ніна Махновець. Жінка каже, що про ситуацію із ветераном Олександром Мельником знає. Також у телефонній розмові із журналістами телеканалу «Конкурент TV», голова ОСББ Ніна згадала і мера Поліщука, і так би мовити, допомогу від луцької влади на чолі з Ігорем Ігоровичем для будинку, а саме генератор. Увага ОДИН генератор на аж 180 квартир. Тільки от як виявилось він нічим для будинку не допоміг. Адже знову ж таки віньне може забезпечити потужність для ліфтів.

 

Більше – дивіться у сюжеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: