Як приготувати смачну пасту з грибами за 10 хвилин: рецепт
Паста – це ідеальна їжа, щоб використати будь-які залишки, які можуть залишитися у вашому холодильнику. Крім того, це чудовий варіант швидко приготувати обід чи вечерю.
BBC Good Food поділось рецептом пасти з шинкою та грибами. Вегетаріанці можуть приготувати альтернативну версію зі шпинатом і блакитним сиром, пише УНІАН.
Для цієї пасти знадобляться:
- паста «фарфале» (бантики) - 500 г;
- вершкове масло - 50 г;
- гриби - 200 г;
- ріпчаста цибуля - 1 шт.;
- борошно - 50 г;
- молоко - 500 мл;
- шинка - 140 г;
- чедер - 140 г.
Відваріть макарони відповідно до інструкцій на упаковці, потім злийте воду. Розігрійте духовку до 200 градусів, потім розтопіть трохи вершкового масла у великій каструлі.
Обсмажте гриби пару хвилин, потім вийміть і відставте. Розтопіть масло, що залишилося, на сковороді, додайте більшу частину цибулі та готуйте протягом однієї хвилини.
Всипте борошно і готуйте ще хвилину, потім поступово додайте молоко і помішуйте, поки не отримаєте соус без грудок.
Збільште вогонь і кип’ятіть його, помішуючи, кілька хвилин. Соус має стати більш густим. Вимкніть вогонь, додайте порізану шинку та більшу частину сиру, приправте сіллю та чорним перцем.
Викладіть макарони та гриби у велику форму для запікання, залийте соусом і добре перемішайте.
Посипте сиром, що залишився, і ріпчастою цибулею. Запікайте 10 хвилин до золотистого кольору.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: