Несправедливо, що «обісцяні мужички» і Воїни матимуть однакові права, – головний патрульний Волині

Середа, 28 серпня 2024, 11:45

Керівник патрульної поліції Дмитро Мокич різко висловився про тих, хто підтримав напад на пост охорони Луцького ТЦК, внаслідок якого поранили військового.

Про своє ставлення до подій, що відбулися в Луцьку, він написав у фейсбуці.

У ніч на вівторок, 27 серпня, на вулиці Теремнівській у Луцьку невідомий чоловік відкрив вогонь по військовослужбовцях, які несли службу на посту Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Військові відкрили вогонь у відповідь. Один з військовослужбовців отримав поранення.

Інцидент викликав суспільний резонанс: його активно коментували в соцмережах. Знайшлося чимало тих, хто підтримав дії невідомого стрільця. 

Така підтримка обурила керівника патрульної поліції Дмитра Мокича.

«...не розумію для кого і чого ми боремось?» – зазначив він, читаючи коментарі у соцмережах.

На думку Дмитра Мокича, підтримати вчинок стрільця міг той, хто сам ховається від працівників ТЦК і намагається відсидітися на дивані, тоді як тисячі українців воюють за свою державу.

«Сидить «чмошник» вдома на мʼякенькому дивані, не зробивши за своє життя нічого корисного для держави і суспільства, і виписує лайном коментарі, бо вже давно обісрався і боїться вийти з дому, навіть в магазин. Дружина, піклуючись про свого зайчика, тягає торби, щоб з голоду не помер. А воно сидить і малює «правильно зробили, що підстрелили». І всі лайкають… Як офігенно. Тільки дивно виходить. Хлопці воювали за Україну, народ, далі проходять службу в ТЦК, а взамін «оплески» за те, що солдат ЗСУ отримав поранення», – зазначив поліцейський.

Дмитро Мокич згадав і про тих, хто втік за кордон, аби уникнути мобілізації, і на безпечній території вдає із себе патріота.

«Прикольно, напевно, втекти за кордон і пишатися собою і бути «великим патріотом?» Прикольно попивати пивко десь в Бельгії і вболівати за українські футбольні команди на матчах, що проводяться десь у Європі, – бо ж українці. А захищати своє у кожного, мабуть, різне. Хтось захищає себе, «чкурнувши» за кордон чи забарикадувавшись вдома. Хтось – свою сімʼю, свою країну, свою територію, взявши до рук зброю. Та й взагалі іноземці воюють за нашу країну, а українські недомужчини пишаються собою за кордоном», – йдеться в дописі.

На думку головного патрульного Волині, буде несправедливо, коли справжні захисники і недопатріоти стануть рівними після перемоги.

«І от дуже не хочеться після перемоги, щоб «обісцяні» мужички, а з іншої (сторони, – ред.) – воїни, мали б однакові права у своїй країні. Несправедливо буде, як мінімум. І коли завершимо війну перемогою, по вулицях будуть ходити і «обісцяні», і воїни (дівчата і хлопці), які воюють за все, що їм рідне! За своє!!!» – зазначив він.

Дмитро Мокич зауважив, що зробив допис, бо є натхнення, і має досвід, як читати «коментарі-«подяку» за роботу патрульних поліцейських».

«Дивани можуть бути різними. Я за справедливість!» – резюмував він.

Нагадаємо: у Волинському ТЦК відреагували на озброєний напад, який стався під час комендантської години, і попередили, що у випадку загрози життю стрілятимуть на ураження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ