Поділитись:

Луцький депутат пропонує колегам не молитися перед сесією, а навчатися етики та управління

Вівторок, 27 серпня 2024, 15:30
Луцький депутат пропонує колегам не молитися перед сесією, а навчатися етики та управління

Депутат Луцької міської ради від фракції «Слуга народу» Максим Воскресенський пропонує колегам пройти курси з етики та управління замість того, аби починати засідання сесій з молитви. Мовляв, це допоможе зменшити кількість абсурдних рішень та жахливих новобудов без паркомісць.

Про це обранець розповів на своїй сторінці у фейсбук.

Трішки передісторії. Під час липневого засідання сесії міськради депутат Роман Бондарук заявив, що лучанам треба показувати приклад й прививати любов до рідного міста. Опісля своєї промови про чесність та порядність він запропонував перед початком сесійних засідань здійснювати молитву. Читати ж її, зі слів Бондарука, мав би його колега Роман Кравчук, який також є пастором церкви Євангельських Християн-Баптистів.

Згодом так і сталося – під час хвилини мовчання Роман Кравчук і зачитав молитву «Отче наш». Саме ця новина й стала найбільш резонансною не тільки в інфопросторі Луцька. Бо ж про це написали й декілька всеукраїнських видань.

Проте депутат Максим Воскресенський зазначає: релігія, церква та віра – справа духовна й особиста.

«Завтра знову сесія Луцької міської ради. В минулому порядку денному було понад 180 питань, але всі запам'ятали лише одне – «депутати хочуть починати кожну сесію з молитви». Може, краще замість молитов пройти курси з етики й управління? Релігія, церква та віра – діло духовне й особисте. Релігія і церква обійдеться без депутатів, а от депутати без церкви, точно ні», – йдеться у його дописі.

Максим ВоскресенськийМаксим Воскресенський

Далі обранець цитує Євангеліє від Матвія (7:21): «Не кожен, хто промовляє до мене: Господи, Господи!, увійде в Царство Небесне, але той тільки, хто чинить волю Мого Отця, що на небесах».

До свого допису він додав жартівливе відео з командою, яка теж намагалась «молитися перед каждою ігрою», але майстерності, зі слів Воскресенського, це їм не додало.

«Впевнений і нашим депутатам це не допоможе зменшити кількість абсурдних рішень та жахливих новобудов без паркомісць», – резюмував депутат.

Луцький депутат пропонує колегам не молитися перед сесією, а навчатися етики та управління

Нагадаємо: під час тієї ж таки липневої сесії депутат міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик заніс меру котлету, аби його рішення підтримали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів