На Волині прикордонниця випустила з країни понад 160 ухилянтів – її судитимуть

Понеділок, 26 серпня 2024, 15:51

На Волині судитимуть прикордонницю за незаконне переправлення осіб через кордон під час війни – їй загрожує до 7 років ув’язнення.

Про це у понеділок, 26 серпня, повідомили на фейсбук-сторінці Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

«За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону скеровано до суду обвинувальний акт стосовно інспекторки прикордонної служби з Волині за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 КК України)», – йдеться у дописі.

Розслідуванням встановлено, що обвинувачена під час прикордонного контролю у пункті пропуску «Устилуг – Зосин» дозволила перетнути кордон 162 військовозобов’язаним чоловікам без відповідних дозвільних документів.

Вона не внесла про цих осіб дані до інформаційно-телекомунікаційної системи «Гарт-1», таким чином забезпечила можливість їх незаконного переміщення за кордон під час дії правового режиму воєнного стану. Діяла посадовиця відповідно до заздалегідь розробленого плану та злочинних домовленостей, скориставшись службовим становищем.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Теруправління ДБР у Львові за оперативного супроводу ДБР, спільно із співробітниками Державна прикордонна служба України.

Довідково: санкція статті передбачає від 5 до 7 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Нагадаємо: клієнтів злочинна група, до якої входила прикордонниця, шукала у соцмережах, а вартість послуг складала 3,5 тисячі доларів США з особи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: