Поділитись:

Допомагала прикордонниця: на Волині злочинна група переправила за кордон майже 170 ухилянтів

П'ятниця, 01 березня 2024, 12:47
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

На Волині викрили злочинну групу, яка переправила щонайменше 168 військовозобов’язаних через кордон до Польщі. Допомагала зловмисникам інспекторка одного з прикордонних загонів на Волині.

Про це у п'ятницю, 1 березня, повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

Клієнтів ділки шукали у соцмережах, а вартість послуг складала 3,5 тисячі доларів США з особи. З ними заздалегідь домовлялися про зустріч і доправляли автомобілем до пункту пропуску. Водій-спільник передавав прикордонниці закордонні паспорти пасажирів. Інспекторка не вносила відомості про них до автоматизованої системи обміну інформацією щодо контролю осіб, які перетинають державний кордон. Це давало можливість чоловікам перетнути кордон і потрапити до Польщі.

За даними слідства, за такою схемою група переправила за межі держави щонайменше 168 осіб.

Інспекторці за сприяння внутрішньої безпеки Держприкордонслужби повідомили про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України за попередньою змовою групою осіб, з використанням свого службового становища (ч. 2 ст. 332 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років. Також подали до суду про обрання фігурантці запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Розслідування триває, встановлюється повне коло осіб, причетних до протиправної діяльності.

Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів