На Волині виявили ще одну площу поширення карантинного шкідника

П'ятниця, 23 серпня 2024, 19:07

Уперше виявлений у 2019 році на території Волинської області карантинний організм американський білий метелик завдає значної шкоди лісовим і плодовим деревам в області.

Про це повідомляють у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Волинській області.

«Площа розповсюдження цього карантинного організму постійно збільшується. З 1022,3 га у 2019 році – сьогодні вона становить 45814,3 га», – йдеться у повідомленні.

У 2024 році державні фітосанітарні інспектори управління фітосанітарної безпеки, під час здійснення планових обстежень, виявили нову, другу за цей рік, площу поширення американського білого метелика.

На території селища Ратне Розпорядженням Ковельської районної державної адміністрації було запроваджено карантинний режим на площі 1240,9 га.

У установі нагадують, що власники територій, де запроваджено карантинні режими, повинні здійснювати заходи з локалізації та ліквідації американського білого метелика. Адже відповідальність за дотримання вимог законодавства у сфері карантину рослин щодо знищення американського білого метелика покладається на землевласників та землекористувачів, на території яких виявлено карантинного шкідника.

«Згідно ст. 12, ст. 47 Закону України «Про карантин рослин» правила фітосанітарного контролю є обов’язковими для виконання органами державної влади та особами», – додають в установі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: