Спорт для всіх: У Луцьку стартував фестиваль для спортсменів, яким за 50

Середа, 21 серпня 2024, 19:38

У середу, 21 серпня, у Луцьку стартував VII Міжнародний фестиваль літньої Сеньйоріади «Спорт для всіх заради здоров’я». На змагання до Луцька приїхали 20 команд з різних міст України. Вік учасників — за 50.

 

Організувала спортивний фестиваль громадська організація Центр освіти «Університет третього віку», розповіла її голова Оксана Степанюк.

З її слів, учасники Сеньйоріади змагатимуться в 11 видах спорту:змагання із легкої атлетики — біг на 60 м, 500 м, метання ядра, змагання із настільного тенісу, інтелектуальні змагання із шашок і шахів.

 

Розпочався спортивний фестиваль із урочистої ходи учасників змагань та запалення символічного «Олімпійського вогню».

53-річна Світлана Труш представляє команду «Віннер» із Дубна. Жінка розповідає у змаганнях бере участь щороку.

«По три, по чотири медалі кожен раз привожу. У нас команда дуже хороша, всі спортсмени в команді. Всі лижники, біатлоністи. Тренуватись дуже класно, виступати теж», – каже жінка.

64-річна представниця Університету третього віку із Дніпра Алла Карпович каже, що понад 40 років проводить заняття з аеробіки. Нині бігтиме дистанцію на 60 метрів та братиме участь у змаганні «Універсальний спортсмен».

 

Окрім Луцька спортивна Сеньйоріада також відбувається у польському місті Лази, говорить віцепрезидент Університету третього віку у Польщі Богдан Радко.

«В нас буде вже 16-та олімпіада у вересні. Чому щороку олімпіада – бо сеньйори не мають часу чекати 4 роки. Що мені подобається – це атмосфера. Як бачу цих людей, з яким вони ентузіазмом до цього підходять та організація. Ми привезли до Луцька олімпійський вогонь», — говорить Богдан Радко.

 

У перший день Сеньйоріади відбулися спортивні змагання, розповіла Оксана Степанюк. З її слів, учасники змагалися відповідно до вікових категорій та статі, для переможців підготували 180 медалей. На другий день змагань, говорить організаторка, для учасників проведуть артфестиваль, а на третій — відбудеться екоквест у Центральному парку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: