Цілий район Луцька може «паралізувати» через будівництво олігархів

П'ятниця, 16 серпня 2024, 16:10

Район на вулиці Ковельській у Луцьку може «паралізувати» через будівництво нового житлового комплексу на місці колишнього заводу «Електротермометрія». Будує ж новий елітний ЖК найближчий соратник скандального олігарха Ігоря Палиці. Ба більше, для цієї будови влада міста на чолі з Ігорем Поліщуком могла підробити генеральний план міста.

Про це йдеться у відео авторки ютуб-каналу «Волинь має знати» Наталки Поліщук.

Нагадаємо: що на місці колишнього заводу «Електротермометрія», що на вулиці Ковельській, має з'явитися новий елітний житловий комплекс. Будує його ніхто інший як найближчий соратник олігарха Палиці. Аби почати будівництво, за інформацією блогерки, навіть підробили генеральний план міста.

centerІгор Поліщук

Бо ж у проєкті генплану, який показували під час громадського обговорення, територія заводу була промзоною, а у проєкті, за який голосували депутати під час сесії, там з'явилась житлова забудова. Припускаємо, що це не могло відбутися без відома ставленика Палиці мера Ігоря Поліщука. Детальніше про це ми писали у матеріалі: Луцька влада на чолі з Поліщуком таємно підробила генплан міста (розслідування).

centerДві версії генерального плану міста

Окрім того, експертка, яка розробляла генеральний план, Ганна Айлікова зазначала: після громадських обговорень вносити зміни в документ не можна. Якщо ж у цьому є необхідність, тоді кожне нововведення має пройти експертизу й знову обговорення. Але ні експертизи, ні обговорень не було.

Ось таким методом і виростуть на території заводу аж 11 будинків. Один з них буде найвищим у місті й сягатиме 24 поверхів. Наталка Поліщук зауважує, що таких висоток у Луцьку не передбачається, відтак будувати їх не дозволяли.

«Будувати такі висотки не дозволялося, бо у місті не було на таку поверховість пожежної драбини. Але це будівництво затвердили без проблем. Щоправда, яким методом?» – зазначила жінка.

centerНаталка Поліщук

У відео додають: самі ж мешканці району, де й виростуть багатоповерхівки, шоковані таким сусідством. Адже вулиця і так завузька для проїзду транспорту. Не кажучи навіть про те, що комунальні мережі уже зараз перенавантажені.

«Років з 10 тому тут був односторонній рух. Виїхати на Ковельську можна було, але звідти заїхати – ні. Роз'їхатися тут складно. Якщо я заїжджаю у ворота, то за мною зразу три-чотири машини. Інше питання – як мешканці цього будинку будуть виїжджати в місто? У нас тільки два мости – ковельський та Бена. Ми хоч живемо не в Києві, але той міст вже потребує великих вкладень. Буде просто катастрофічна проблема, щоб мешканцям у майбутньому виїхати в місто», – розповіла місцева жителька Ольга Базалицька.

Зі слів жінки, вже зараз у районі є проблеми з каналізацією, а коли підключать до мереж новий ЖК, то можуть бути ще більші проблеми.

Не минули й теми садочків та шкіл. Адже, зі слів місцевих, у районі заклади освіти й так переповнені.

«Тут за сто метрів є садочок. У мене онуці вже треба буде йти в садочок з першого вересня. Два роки тому ми стали на чергу в садочок. Зараз нам сказали, що місць немає. Маємо десь на Львівську йти в садок. А що буде, коли заїдуть молоді сім'ї з дітками? Це тут треба таку інфраструктуру робити, такі вкладення робити, що, як-то кажуть, бізнесменам буде нецікаво. Може було б краще не просто робити проблеми людям і втикнути той мікрорайон там, де він би вписувався. Бо виходить, що собі гроші, а людям проблеми», – каже пані Ольга.

centerОльга Базалицька

Хоч про будівництво нового садочку чи школи поблизу міська рада не інформувала. Проте була інша новина – про будівництво нового парку за 40 мільйонів якраз навпроти елітного будівництва. Більше про це у матеріалі: Як влада Луцька робить елітному будівництву олігархів парк «на халяву».

У своєму відео Наталка Поліщук резюмувала: питанням генерального плану та забудови «Електротермометрії» мали б зайнятися правоохоронні органи. Але якщо, зі слів блогерки, відбулась підробка такого важливого документу, то мова йде вже про масштабну корупційну схему в угоду окремим бізнесменам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: