Поділитись:

Як Луцьк шантажує забудовників у сусідніх громадах через каналізацію

Четвер, 15 серпня 2024, 14:44
Як Луцьк шантажує забудовників у сусідніх громадах через каналізацію

Луцька влада на чолі зі ставлеником скандального олігарха Ігоря Палиці мером Ігорем Поліщуком шантажує забудовників у сусідніх громадах через каналізацію.

Про це розповів депутат Луцької міськради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик у своєму телеграм-каналі.

Спершу нагадаємо, що днями Луцька громада підписала меморандум про співпрацю із Боратинською громадою у сфері управління мережами централізованого водопостачання та централізованого водовідведення міста Луцька. Це документ, як пише Лучик, передбачає:

«Боратин дасть Луцьку 15 мільйонів в цьому році і ще 15 мільйонів протягом наступних 4 років, щоб користуватися каналізацією», – йдеться у дописі.

Депутат пояснює, що усі стоки, які приймає та обслуговує Луцьк, стікаються на очисні споруди в Липлянах. Оскільки роботи для очисних багато, то вже декілька років, пише обранець, КП «Луцькводоканал» проводить реконструкцію цих споруд.

«І справедливо було б, щоб фінансову участь в цьому процесі брали усі, хто ними користується. А це, крім Луцька, ще Боратин і Підгайці. Але, як і у випадку з парком на Набережній, важливими є мотиви. Ідея залучення фінансування з прилеглих громад, які користуються каналізаційними мережами Луцька є правильною. Та тут є свої підводні камені», – зазначає Лучик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку на Набережній перед елітним ЖК хочуть зробити парк за 40 млн від ЄС

Депутат пише: зараз у Луцьку нові забудовники неохоче беруться зводити будівлі й усе через апетити міської влади. Бо з, за інформацією Лучика, неофіційні прайси на будівництво – захмарні.

«Адже апетити владної команди в місті розгулялися не на жарт. Неофіційні прайси за право побудувати багатоквартирний будинок злетіли до небес. Що в цьому випадку роблять забудовники? Йдуть в прилеглі громади, де будуватися дешевше. Зокрема в Боратинську і Підгайцівську. Здавалося б гроші вислизають з рук луцької влади. Але... Але ж можна просто перекрити каналізацію для новобудов...» – інформує обранець.

На його думку, саме це й зробила влада луцька на чолі з Ігорем Поліщуком – перекрила каналізацію. Бо ж перед тим, як підписати меморандум, у Луцьку бідкалися, мовляв, очисні споруди не витримують навантаження через стоки із сусідніх громад.

«Тепер же на Боратинських землях в районі Львівської росте новий житловий комплекс, забудовник якого не чужий власникам луцького мера. Тому й з Боратином порівняно швидко вдалося домовитися», – пише у своєму телеграм-каналі Андрій Лучик.

Лучик резюмує, що неухильним залишився «впертий» голова Підгайцівської ТГ Юрій Семенюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів