На Волині судили депутата-хабарника, який мав допомогти ухилянту: який вирок

П'ятниця, 09 серпня 2024, 12:38

На Волині депутата восьмого скликання Поромівської сільської ради Володимира Баранчука, який за 800 євро хабаря обіцяв знайомому оформити відстрочку від служби в армії, оштрафували на 42 500 гривень.

Про це пише Zaxid.net.

Як йдеться у вироку Іваничівського районного суду від 6 серпня, у березні 2024 року до депутата Поромівської сільської ради Володимира Баранчука через знайомого звернувся чоловік призовного віку, який попросив пояснити порядок уточнення облікових даних і проходження військово-лікарської комісії. Він розповів посадовцю, що у 2010 році був визнаний непридатним до військової служби в мирний час та обмежено придатним у воєнний час, втім отримав повістку й мав 20 березня з’явитися у ТЦК.

Володимир Баранчук зустрівся з чоловіком у барі «Старий замок», де розповів, що має хороші стосунки з потрібними людьми, які можуть зробити останньому відстрочку від призову на службу під час мобілізації. За своє сприяння у вирішенні ситуації обвинувачений попросив 800 євро.

16 березня Володимир Баранчук отримав аванс у розмірі 300 євро, після чого його викрили правоохоронці.

Депутат сільради уклав із прокурором угоду про визнання своєї винуватості.

Суддя Наталія Комзюк визнала Володимира Баранчука винним за ч. 2 ст. 369-2 ККУ (прийняття пропозиції та отримання неправомірної вигоди службовою особою) й призначила 42 500 грн штрафу. Рішення ще можна оскаржити в апеляційному суді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: