На Волині експрикордонник переправляв дроном гашиш через кордон

П'ятниця, 09 серпня 2024, 12:31

На Волині експрикордонник разом зі спільниками за допомогою дрона хотіли переправити через кордон 20 кілограмів гашишу.

Про це повідомила речниця управління СБУ у Волинській області Іванна Поліщук.

Служба безпеки спільно з прикордонниками у лютому цього року  заблокувала канал контрабанди гашишу до сусідньої держави.  Слідчі спецслужби встановили, що злочинною діяльністю займалась організована група осіб з чітким розподілом ролей та обов’язків. 

«Організатором контрабанди виявився експрикордонник. Саме він займався злочинним плануванням та координацією протиправного процесу. Всього до групи входило п'ятеро волинян. Правоохоронці затримали зловмисників під час спроби переправлення через державний кордон партії смоли канабісу (гашишу), вагою понад 20 кг.  Вартість такої партії наркотиків  на «чорному ринку» становить  13 млн грн», – йдеться у повідомленні. 

 

Для контрабанди наркотиків зловмисники використовували безпілотник - привʼязували до нього запаковані брикети із наркотичною речовиною. Для конспірації намагались діяти вночі.

Однак, завдяки злагодженій роботі правоохоронців злочинна діяльність контрабандистів була вчасно припинена. 

Наразі усім затриманим  повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 305  (замах на контрабанду особливо небезпечних наркотичних речовин, в особливо великих розмірах, вчинене організованою групою) та ч. 3 ст. 307 (незаконне придбання, зберігання та перевезення з метою збуту особливо небезпечний наркотичного засобу, в особливо великих розмірах, вчиненими організованою групою) Кримінального кодексу України.

 

Також затриманим контрабандистам обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Зловмисникам загрожує до 12 років увʼязнення з конфіскацією майна.

Заходи з викриття  проведені співробітниками Управління СБ України у Волинській області спільно з прикордонниками за процесуального керівництва обласної  прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: