Поділитись:

У Старій Вижівці буде вулиця на честь Олександра Мацієвського

Четвер, 08 серпня 2024, 08:31
У Старій Вижівці буде вулиця на честь Олександра Мацієвського

У Старій Вижівці з’явилася вулиця імені Героя України Олександра Мацієвського.

Про це повідомляє Район.Стара Вижівка. 

Відповідно до розпорядження начальника Волинської ОВА від 25 липня 2024 року у Старовижівській громаді перейменували 18 вулиць.

Раніше вулиця Олександра Мацієвського у Старій Вижівці була названа іменем Федорова – комуністичного функціонера та партизана, який, за матеріалами Українського інституту національної пам’яті, був винний у тяжких злочинах проти українського народу.

Відтепер вулиця Федорова у селищі Стара Вижівка називатиметься на честь Героя України Олександра Мацієвського.

Зазначимо, російські війська розстріляли українського воїна Олександра Мацієвського після слів «Слава Україні», поширивши відповідне відео в мережі. Коли саме було записане відео − невідомо.

Олександр працював електромонтером в Києві. З початку повномасштабного вторгнення добровольцем пішов у військкомат. Навесні захищав Чернігівщину, а в грудні 2022 року брав участь у боях на Сході України поблизу Соледара. Він вийшов на завдання 30 грудня разом з ще чотирма військовослужбовцями, але під час бою зв’язок з ними зник.

За інформацією СБУ, Олександр Мацієвський був призваний на військову службу у березні 2022 року. З кінця грудня він вважався зниклим безвісти поблизу Красної Гори в Донецької області. Як вдалося встановити СБУ, Олександра Мацієвського розстріляли 30 грудня 2022 року. Його тіло повернули додому в лютому 2023 року.

Президент Володимир Зеленський 12 березня 2023 року звання «Герой України» бійцю Олександру Мацієвському, якого вбили російські військові після сказаної ним фрази «Слава Україні».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів