На Волині викрили масштабну схему з контрабанди сигарет (фото)

Понеділок, 05 серпня 2024, 13:22

Троє волинян та двоє мешканців Кривого Рогу організували незаконний бізнес – контрабандою перевозили сигарети у країни Євросоюзу.

Про це у понеділок, 5 липня, повідомила пресслужба прокуратури Волинської області.

«За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури п'ятьом громадянам повідомлено про підозру у вчиненні в складі організованої групи закінченого замаху на контрабанду підакцизних товарів у значному розмірі, а також незаконного зберігання та транспортування підакцизних товарів з метою збуту (ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 201-4, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 204 КК України)», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, троє волинян та двоє жителів Кривого Рогу налагодили незаконний канал увезення тютюнових виробів у країни Євросоюзу. З січня по квітень 2024 року вони купували сигарети, звозили їх у гараж в Нововолинську, де ховали в спеціально пристосовані тайники у кузовах вантажівок, а згодом перевозили через кордон.

Під час санкціонованого судом обшуку автомобіля в міжнародному пункті пропуску «Краківець» 17 квітня 2024 року правоохоронці вилучили 11,5 тисяч пачок тютюнових виробів вартістю понад 1,1 млн грн та сам транспортний засіб.

Згодом виявили та вилучили ще один автомобіль, в якому знаходилося понад 10,5 тисяч пачок тютюнових виробів вартістю понад 650 тисяч гривень.

Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

На вилучені товарно-матеріальні цінності, а також на три транспортні засоби фігурантів провадження і належну одному з них земельну ділянку наклали арешт.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: