У Польщі на 18-річного українця з висоти впав котел

Неділя, 04 серпня 2024, 09:11

У Польщі на 18-річного українця з даху будинку впав котел: він отримав тяжкі травми. Про це пишуть Економічні новини.

Дмитро родом із України, у березні йому виповнилося 18 років. Він живе у Польщі вже два роки та мріє стати IT-фахівцем.

Цього літа він працював у продуктовому магазині на Бялоленці. 30 липня він вийшов з дому та йшов біля житлових будинків вулицею Katy Grodziskie. Коли він йшов необгородженою стежкою, на нього зверху впало щось велике й важке.

То був газовий котел вагою 30 кілограм. Він упав на Діму з даху з висоти понад 10 метрів. Хлопець упав, знепритомнів і був доставлений до лікарні.

Виявилось, що на даху будинку міняли котел. За версією прокуратури, його скинув працівник, який не перевірив, чи не проходить хтось унизу. Наслідки цього жахливі – у Діми тяжка травма обличчя, лобової кістки та головного мозку, що серйозно загрожує його життю.

Прокуратура району Прага-Пулноц звинуватила підозрюваного в тому, що він завдав людині прямої небезпеки загибелі або заподіяння тяжких тілесних ушкоджень. Чоловік визнав себе винним у скоєнні злочину і суд заборонив йому працювати на висоті, залишати країну та зобов’язав з’являтися у поліцейську дільницю щотижня.

Стан 18-річного Діми дуже тяжкий, до ранку п’ятниці він перебував у комі.

«Зараз він вийшов із коми. Він здатний здійснювати невеликі рухи, але контакту з ним ми не маємо. Він не відповідає та не реагує на слова», – каже Іванна, двоюрідна сестра постраждалого.

Невідомо, чи зможе Діма повернути своє здоров’я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: