Неподалік Луцька на гектарах поля вирощують кавуни та дині (відео)

П'ятниця, 02 серпня 2024, 15:45

У селі Борохів, що неподалік Луцька, вирощують цілі плантації кавунів.

Про це у своєму сюжеті розповідають журналісти телеканалу «Конкурент TV».

Вирощення цих ягід на Волині уже стало звичною справою, хоча ідеальне середовище для їх росту у південних регіонах України. Цьогоріч урожай вдався на славу і вже волинські кавуни можна знайти на ринках та у магазинах.

Вирощує їх неподалік обласного центру Волині місцевий розплідник ягідних рослин. Займаються цим уже не перший рік, тож урожай – «огого який».

Кажуть, усе почалося, коли росіяни розпочали повномасштабне вторгнення. Тому у 2024 році підприємство територію плантацій збільшило. Наразі волинські кавуни вирощують близько на 5 гектарах.

 

«Висаджують три сорти: безкісточковий Регус, Продюсер та Талісман. Середня вага одного стиглого кавуна – близько 8 кілограмів. Особливих умов для вирощування кавунів не потрібно. Проте важливо дотримуватися певних правил», – розповідає працівниця розплідника «Спілий» Олена.

Крім того, волинські підприємці на полі окрім кавунів вирощують і дині. Кажуть, що цьогоріч їх висадили вперше. А вже зараз збирають перший урожай. За відгуками клієнтів, диня дуже смачна, солодка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: