Мер Луцька не може документально підтвердити, що воїнам дали квартири, – депутатка

Середа, 31 липня 2024, 10:40

Ставленик скандального олігарха Ігоря Палиці, мер Луцька Ігор Поліщук вкотре злукавив депутатам, що забудовники, чиї інтереси міський голова лобіював ще будучи депутатом, передали військовим житло. Проте жодних документів, які це могли б підтвердити просто немає.

Про це йшлося у заяві депутатки міськради від фракції Громадянський рух «Свідомі» Алли Надточій, яку вона зробили перед початком пленарного засідання сесії ради.

«Шановні колеги депутати та усі присутні в цьому залі, на минулій сесії більшість з вас стали свідками безсоромної брехні та абсолютного цинізму міського голови Ігоря Поліщука. Він виправдовувався, що нібито забудовник передав 4 квартири у будинку на Рівненській, 4, як і обіцяв. Це повна брехня! Впродовж місяця на моє депутатське звернення не було надано жодних підтверджуючих документів, що квартири були передані саме в цьому будинку», – каже обраниця.

centerАлла Надточій

Нагадаємо, що мова йде про далекий 2017 рік. Коли міський голова будучи ще депутатом Луцькради «пропихнув» на сесії вкрай сумнівне земельне питання для будівництва багатоповерхівки на вулиці Рівненська, 4. Більше про це читайте у матеріалі: Мер Луцька Поліщук «засвітився» у ще одному земельному скандалі, прикриваючись військовими (відео).

Як додала Надточій: ті квартири, про які згадував міський голова, виділялися ще шість років тому – у 2018 році. Тоді будинку на Рівненській, 4, ще навіть не існувало.

«Тому це точно було зроблено не в рамах цих гарантійних зобов’язань! І чому передали лише 4 квартири площею 355,8 кв.м? Це не 6% від площі забудови на Рівненській, 4. А де решта площ? Де ділися ще 8 квартир?» – цікавиться Алла Надточій.

Зі слів депутатки, вона не отримала відповіді щодо усіх наданих забудовниками гарантій з 2015 року. Окрім того, як каже Надточій, міський голова на кожній сесії маніпулює зобов'язаннями Казкової оселі, проте цих документів їй теж не надали. Депутатка зазначає: не надали, тому що їх не було, й це ще одна брехня міського голови та маніпуляція громадською думкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку 30 квартир для воїнів могли отримати наближені до мера люди, – депутатка

«І ця брехня, Ігорю Ігорьовичу, уже перейшла усі межі!» – звернулась до Поліщука Надточій. Цьому, пояснила обраниця, є конкретне підтвердження у вигляді документів, які вона може надати громадськості та депутатам.

«Замість того, щоб як більше допомогти нашим військовим, як розв'язувати проблеми наших мешканців у цей нелегкий час, ми витрачаємо свій час на те, щоб показувати як міський голова маніпулює громадською думкою», – резюмувала Надточій.

Міський голова зазначив: в гарантійному листі не було вказано, що квартири мають виділятися саме в будинку на Рівненській, 4. З його слів, передавав квартири пан Голіков, який і є, як додав мер, бенефіціаром цього будівництва. Проте жодних документальних підтверджень цьому він не надав. Разом з тим вкотре наголосив, що передавати квартири – благодійна ініціатива забудовника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: