На Волині судили депутата з Рівненщини, який купив бурштину на 825 тисяч

Вівторок, 30 липня 2024, 16:40

Незаконно придбав та перевозив бурштин:На Волині судили депутата з Рівненщини, який незаконно придбав та перевозив 28 кілограмів бурштину вартістю майже 825 тисяч гривень.

Про це у вівторок, 30 липня, повідомила пресслужба прокуратури Волинської області.

«Прокурори Камінь-Каширської окружної прокуратури підтримали публічне обвинувачення у кримінальному провадженні про вчинення депутатом однієї з сільських рад Сарненського району Рівненської області незаконного придбання, зберігання та перевезення бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами, у значних розмірах (ч. 2 ст. 240-1 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Доведено, що депутат однієї з сільських рад Сарненського району Рівненської області незаконно придбав понад 28 кілограмів бурштину вартістю майже 825 000 грн та зберігав його удома.

Удень 15 листопада 2023 року, коли він перевозив бурштин власним авто, вантаж, законність походження якого не підтверджувалася відповідними документами, виявили та вилучили правоохоронці на стаціонарному блокпості поблизу села Козлиничі Камінь-Каширського району.

Суд призначив чоловіку, який визнав свою винуватість у скоєному та щиро розкаявся, покарання у виді 5 років позбавлення волі із встановленням дворічного іспитового строку.

Бурштин конфіскований у дохід держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: