Поділитись:

Купив бурштину на 825 тисяч: на Волині депутату повідомили про підозру

Четвер, 02 травня 2024, 14:43
Купив бурштину на 825 тисяч: на Волині депутату повідомили про підозру

Депутату однієї з сільрад на Рівненщині повідомили про підозру у незаконному придбані та перевезенні 28 кілограмів бурштину.

Про це інформує Волинська обласна прокуратура.

«Керівник Волинської обласної прокуратури повідомив депутату однієї з сільських рад Сарненського району Рівненської області про підозру у незаконному придбанні, зберіганні та перевезенні бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами, у значних розмірах (ч. 2 ст. 240 1 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що обранець громади незаконно придбав понад 28 кг каміння бурштину вартістю майже 825 000 грн та зберігав його удома.

Удень 15 листопада 2023 року, коли він перевозив бурштин власним авто, вантаж, законність походження якого не підтверджувалася відповідними документами, виявили та вилучили правоохоронці на стаціонарному блокпості поблизу села Козлиничі Камінь-Каширського району.

Каміння вилучили та арештували.

Довідково:
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо: на Волині повідомили про підозру членам організованої групи, які незаконно видобули пісок на суму понад 1,2 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів