Мінфін попередив про ризик проблем з виплатами військовим

Вівторок, 30 липня 2024, 11:57

Дефіцит українського бюджету становить 500 млрд гривень, якщо Рада не підтримає урядовий пакет оподаткування, вже у вересні можуть виникнути проблеми з військовими виплатами.

Про це повідомив міністр фінансів України Сергій Марченко в інтерв’ю РБК.

Посадовець наголосив, що зараз необхідно перекрити ті потреби, які утворилися після перекидання грошей для забезпечення військових на закупівлю озброєння для ЗСУ. 

За його словами, для розв'язання проблеми дефіциту парламент має підтримати відповідні урядові ініціативи, без яких можуть початися перебої з грошовими виплатами військовим.

«Якщо парламент підтримає урядові ініціативи щодо джерел додаткових надходжень на 500 млрд гривень, значить ми спроможні на складні рішення. Якщо ми не знайдемо ці кошти, то вже у вересні можуть бути перебої з грошовими виплатами. І я про це відверто кажу. Тому зараз критично важливо ухвалити необхідні рішення», – заявив він.

Так, за словами Марченка, у травні дефіцит бюджету становив 5 млрд доларів, а у липні – уже 6 млрд доларів. 

Нагадаємо: раніше про те, що наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року, повідомляла голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: