Поділитись:

Мер Луцька Поліщук за накачані м'язи віддячив тренеру кав'ярнею?

Вівторок, 30 липня 2024, 09:07
Мер Луцька Поліщук за накачані м'язи віддячив тренеру кав'ярнею?

Для своїх – усе найкраще та, звісно ж, без перепон та ускладнень. Мер Луцька Ігор Поліщук, який є ставлеником скандального олігарха Ігоря Палиці, допомагає своїм друзям, знайомим та й навіть тим, кому сам платить. Так-так, ви не помилилися.

Адже мер Ігор Ігорьович, ймовірно, допоміг фітнес-тренеру, який за даними власних джерел журналістів, тренував його ще донедавна, відкрити власний бізнес в одному з парків Луцька. І це все відбулося без конкурсів на місце розміщення мобільної кав'ярні, і без паперової тяганини, та ще й на дуже вигідних умовах.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Мер Луцька Поліщук за накачані м'язи віддячив тренеру кав'ярнею?

Мова йде про кав'ярню у луцькому парку «Героїв Майдану та Небесного Легіону», що розташований за будівлею РАЦСу. Зазначимо, що цей парк – одне з досить таки перспективних місць для малого та середнього бізнесу, адже в будь-яку пору року там дуже людно. Там розміщені дитячий майданчик, підвісна стежка. Й донедавна була лише одна мобільна кав’ярня, яка торгує морозивом, вафлями та кавою вже досить довгий час.

Кафе у парку за РАЦСомКафе у парку за РАЦСом

Проте уже в липні 2023 року з’явилася кав’ярня під назвою «Тераса». І ви спитаєте, до чого тут мер Поліщук? А до того, що власником нового бізнесу у парку є тренер одного з елітних фітнес-центрів Луцька Валентин Мельник. З власних джерел журналістам стало відомо, що, ймовірно, саме цей чоловік принаймні донедавна працював не покладаючи рук над тим, аби наш мер Ігор Поліщук мав бездоганну форму і нарощував ще більші м’язи.

Валентин МельникВалентин Мельник

Тільки от те, що в луцькому парку з’явилася нова кав’ярня, сподобалося не всім лучанам. І причина – зрозуміла.

«До мене як до депутатки звернулися мешканці 33 мікрорайону, які проживають поряд з цим парком. Їх стурбувало, що в даному парку з’явилася ще одна тимчасова споруда. Тривалий час багато підприємців просилося працювати у парку, встановлювати кав’ярні. І всім відмовляли. Бо була прийнята така концепція, що там вже є одна споруда, яка продає каву, морозиво, вафлі, то іншої не треба встановлювати, щоб не захаращувати парк. І коли з’явилося щось нове, то люди почали цікавитися: чому і на яких умовах з’явилася ця людина», – розповіла журналістам депутатка міськради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Алла Надточій.

Алла НадточійАлла Надточій

Депутатка зверталася і до департаменту архітектури, і до муніципальної варти, і до департаменту економіки. Вона, як зазначають журналісти, отримала досить дивні відповіді. У листах від департаментів було вказано: ніяких угод з департаментом архітектури немає, і нікому новому вони дозволів не надавали. Однак, як наголошує Алла Надточій, саме архітектура має займатися такими спорудами – давати дозволи, узгоджувати їхній вигляд, розмір тощо.

«Разом з тим, коли має бути нова споруда, то має бути конкурс, все має бути прозоро. Підприємець, який має бажання розмістити там ту споруду, має звернутися в департамент архітектури. Далі архітектура розробляє все, погоджує. Після цього оголошується конкурс, вибирають серед підприємців, які хочуть там розміститися, і хто дорожче дасть за оренду й переможе. Отак працює все в нашому місті. Але в цьому випадку все пішло іншим шляхом», – додала Надточій.

Депутатка показала журналістам відповіді від департаменту економіки Луцькради. В одному із них детально описано, як сам підприємець отримав право розмістити свою кав’ярню.

«19 липня 2023 року суб’єкт господарювання звернувся в Центр надання адміністративних послуг і подав заяву про отримання погодження розміщення тимчасової споруди для пунктів одноразової торгівлі (послуг) з метою провадження підприємницької діяльності, а саме «Мобільна кав’ярня». На підтвердження цих намірів, до заяви додано повний пакет документів. Відповідно до погодження, яке діяло з 20 липня 2023 року по 20 вересня 2023 року, суб’єкт господарювання сплатив до місцевого бюджету за користування окремими елементами благоустрою комунальної власності для розміщення тимчасових споруд з метою провадження господарської діяльності «Мобільна кав’ярня» кошти в сумі 9157,05 грн, проте у вказаний період підприємницьку діяльність не здійснював», – йдеться у документі.

Відповідь з міськрадиВідповідь з міськради

Також у запиті вказано, що, нібито, вже 19 вересня підприємець повторно звернувся до ЦНАПу, аби продовжити погодження розміщення тимчасової споруди. І отримав цей дозвіл на період з 21 вересня 2023 року по 21 листопада 2023 року. І знову ж сплатив до бюджету гроші.

Й ось «бізнесмен» попрацював до кінця листопада, відсвяткував зимові свята, погрівся біля каміна, або ж, ймовірно, в спортзалі на тренажерах і знову ж подав заявку на отримання дозволу продовжити свою діяльність. Однак вже не на два місяці, як було раніше, а аж на цілий рік. Досить суттєва різниця, чи не так? І о диво, цей підприємець отримує дозвіл вже на тривале розміщення кав’ярні – з 23 січня 2024 року по 22 січня 2025 року. І має згідно з договором сплатити в бюджет 55 915,69 грн без врахування індексації.

Журналісти звернулися за додатковим коментарем до очільника департаменту економічної політики міськради Бориса Смаля. Він розповів деталі встановлення тієї тимчасової споруди. Як виявилось, є дуже цікаві моменти.

«Поки він (власник споруди за РАЦСом, – ред.) отримав це погодження, то в цей час у Луцьку на прохання підприємців була затверджена послуга №77. Не його (одного підприємця, – ред.), багатьох підприємців. Суть цього прохання полягала в такому: «не проводьте для нас одразу конкурс, щоб ми платили за рік на перед, а дайте нам спробувати працювати на певних місцях. Якщо нам вдасться, то ми йдемо на конкурс. Ця послуга нова, вона працює менш як рік точно. Дати не пам'ятаю, десь кілька місяців», – повідомив Смаль.

Разом з тим телеканалу «Конкурент TV» в департаменті муніципальної варти зазначили, що департамент економіки видав погодження №320 від 21 вересня 2023 року фізичній особі-підприємцю Мельнику Валентину Володимировичу на розміщення тимчасової споруди для пунктів одноразової торгівлі (послуг). Ось так пазл склався.

То ж і виходить, шановні читачі, що така послуга з’явилася буквально нещодавно. Місце – дуже, скажімо так, рибне. То ж і розмістити там свій бізнес, відповідно, хотіло б чимало підприємців. Тільки-от дозволили це зробити лише обраному. А ви як хотіли? Тренував самого мера як-не-як.

Ігор Поліщук у спортзалі, де працює Валентин МельникІгор Поліщук у спортзалі, де працює Валентин Мельник

Ігор Поліщук у спортзалі, де працює Валентин МельникІгор Поліщук у спортзалі, де працює Валентин Мельник

Ігор Поліщук у спортзалі, де працює Валентин МельникІгор Поліщук у спортзалі, де працює Валентин Мельник

Як бачимо, Ігор Поліщук полюбляє хизуватися світлинами зі спортзалу у мережі. До слова, фон позаду мера на численних фото дуже схожий на інтер'єр елітного спортзалу Луцька, де працює Валентин Мельник. Журналісти вирішили запитати безпосередньо у тренера, як йому вдалося відкрити бізнес у парку за РАЦСом – у локації, яка цікавила дуже багатьох підприємців, однак всі вони отримали відмови, а пану Валентину таки дали дозвіл.

Чи можна поспілкуватися з одним з тренерів Валентином Мельником?

– Залиште свої контакти, передамо йому і він вам зателефонує. Добре, передамо.

– А орієнтовно коли це буде?

– Передамо контакти зараз, але коли зателефонує, відповісти вам не можемо.

Що ж, на жаль, для мера Луцька Поліщука, ймовірно, є цілком прийнятними такі речі, як покривання своїх друзів, знайомих та вірних підлеглих у різних питаннях. Тут згадаємо ймовірні «схеми» директорки Луцького комбінату шкільного та студентського харчування Світлани Шмід. Чи всесторонню підтримку скандальної очільниці Луцької міської клінічної стоматологічної поліклініки Любові Яковчук. А згадаймо ще й про вдячність Ігоря Поліщука своїм, так би мовити, «господарям» у питаннях будівництва житлових комплексів, готелів тощо.

Тепер й взагалі, дорогі читачі, ми стали свідками, як за свою атлетичну статуру та м’язи мер Ігор Поліщук вирішив віддячити кав’ярнею в досить таки перспективній локації Луцька.

«Ми розуміємо єдине, що якщо це якісь прилеглі, друзі, знайомі міського голови, то можна робити так, як йому хочеться. Прийшов, сказав: «я хочу тут». І він буде робити все так, щоб його там поставити. Через те, що колись зверталися інші підприємці, щоб в тому же ж парку поставити хоча б на літній період щось, то цього не дозволяється робити. Це свого роду схеми. Своїм – все, іншим – нічого. І коли ми говоримо, що в місті бізнес має розвиватися, то по цій ситуації ми бачимо, що це неможливо. В нас повинні бути знайомства, коли ти друг, товариш, брат, сват, то тобі можна все», – резюмувала Депутатка Алла Надточій.

Алла НадточійАлла Надточій

Ну, а пересічним жителям Луцька і громади залишається лише сподіватися, що врешті-решт мер Луцька Ігор Поліщук припинить таке свавілля і нарешті почне працювати не для своїх друзів чи покровителів, а для тих, хто його обирав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів