Мер Поліщук сам обманув військових та громаду, а нам розказує про політику та піар, – депутатка

П'ятниця, 26 липня 2024, 17:30

Усі запитання та ініціативи, які надходять від фракції Громадянський рух «Свідомі» у Луцькій міській раді, мер Ігор Поліщук пов’язує із політикою та піаром, відтак лишає поза увагою.

Про це у програмі «Теревені про Луцьк» на «Конкурент TV» розповіла депутатка фракції Громадянський рух «Свідомі» Алла Надточій.

«Чим би ти не цікавився, що б ти не говорив, все переводять в політику. Це так легше маніпулювати людьми. Ми говоримо про господарство міста, про невиконання якихось зобов’язань, а він (міський голова Луцька Ігор Поліщук, – ред.) переводить все в політику, в особистість, що ніби його хоче хтось образити, ніби на нього хтось образився…», – каже обраниця луцької громади.

Одним із яскравих прикладів такого ставлення мера є минулорічна пропозиція фракції «Свідомі» виділяти більше грошей із бюджету на підтримку ЗСУ.

«Влітку 2023 року ми почали говорити, що треба більше виділяти коштів для військових, розглядати бюджет перевиконання в плані пріоритетності військових… Почалося одразу з того, що ми займаємось популізмом. Коли громадськість сама піднялася, ніхто їх не піднімав, жодна політична сила… Їм вже це не сподобалось. Ми просто на сесіях почали говорити, що давайте будем о по-іншому розглядати, передбачати бюджеті і закупляти більше для військових. Це не сподобалося міському голові, тому що він розуміє, що це правильна позиція. Але він почав розглядати це як політична складова і що хтось займається політикою та піаром.. При чому тут політика? Про це говорять люди, про це потрібно зараз говорити. Він маніпулює, обманює, обхітрює людей і все показує так, ніби це політика, а це не політика. Ми займаємось господарством, ми займаємось грошима, ми працюємо з людьми, ми робим так, щоб наше місто розвивалося…», – наголосила Алла Надточій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Луцька Поліщук «кинув» військових на квартири (документи, відео)

З її слів, політика почнеться, коли скажуть, що за кілька місяців будуть вибори, а зараз політики немає, є лише робота на комфорт громади. 

«Сьогодні політики нема. Ми не думаєм про політику. Ми думаємо сьогодні, як зробити так, щоб допомогти якомога більше нашим військовим, ветеранам, які повертаються, щоб осторонь не залишилися всі сім’ї, які потребують нашої підтримки… І далі пріоритети пішли – ремонти, щоб школи запустити, лікарні працювали… Оце наші пріоритети, а вони все переводять в політику», – розповіла депутатка.

Алла Надточій також звернулася до мешканців Луцька, аби вони навчились аналізувати те, що робить міський голова Ігор Поліщук.

«Він вашою думкою маніпулює… Ми йому конкретно говоримо, що ти обманув депутатів, обманув військових, ти обманув всю громаду. Він розказує, що ми граємо в політику… Це ти якраз збагатився з якимись своїми людьми, які тебе сюди привели…  Тендери на Волі, коли роботи вже всі зроблені, Дружби народів, оренда котельні (на Карбишева, – ред.)…», – додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: