Поділитись:

Профільна комісія Луцькради фактично визнала, що мер порушив регламент, – депутат

П'ятниця, 26 липня 2024, 15:15
Профільна комісія Луцькради фактично визнала, що мер порушив регламент, – депутат

Профільна депутатська комісія Луцької міської ради фактично визнала, що мер міста Ігор Поліщук порушив регламент під час засідання 60 сесії ради.

Про це у коментарі журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» повідомив депутат міськради від фракції Громадянський рух СВІДОМІ Валентин Хаймик.

«Сьогодні члени комісії фактично визнали, що міський голова порушив регламент під час пленарного засідання сесії міської ради. Тоді він проігнорував норми регламенту та вимогу депутатів поставити на голосування право на виступ представника Луцького комбінату шкільного та студентського харчування Вадима Матвіїва. Це викликало обурення і в мене, і в моїх колег. Тому дякую членам комісії, що об'єктивно, неупереджено та всесторонньо дослідили це питання й винесли справедливе рішення», – прокоментував депутат.

Валентин ХаймикВалентин Хаймик

Трішки нагадаємо, що під час 60 сесії міськради, про яку йде мова, розглядали питання щодо прозорості закупівель харчових продуктів Луцьким комбінатом шкільного та студентського харчування, який годує дітей за завищеними цінами. Більше про це читайте у матеріалі: «Прозорро» не хочуть, або Як луцька влада цинічно покриває «схеми» на харчуванні школярів.

Тоді під гучні обурення депутатів до трибуни вийшов адвокат Вадим Матвіїв. Обранці були невдоволені, бо, з їхніх слів, виступ представника порушує регламент. Та й вони вже заслухали безпосередньо очільницю КП. Саме через виступ Матвіїва депутат Валенти Хаймик і подав скаргу.

Зауважимо, що, згідно з частиною 10 статті 35 Регламенту, мер може надавати слово для виступу з обговорюваного питання за процедурним рішенням. Тобто аби Вадим Матвіїв міг виступати мали проголосувати депутати. Саме вони мали вирішувати, чи хочуть слухати думки чоловіка. Проте цю норму, як зазначає Хаймик, Ігор Поліщук проігнорував. Додатково підкреслимо, що інші представники, які виступали під час сесії, проходили процедуру голосування й тільки після цього їм давали можливість висловитися.

Постійна комісія міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламентуПостійна комісія міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту

Враховуючи ці факти Валентин Хаймик просив:

  • Розглянути це звернення та відреагувати на факт порушення Регламенту міської ради;
  • Звернутися на пленарному засіданні 61 сесії Луцької міської ради від профільної комісії до депутатів міської ради та міського голови з проханням неухильного дотримання норм Регламенту міської ради.

Члени комісії зауваження Хаймика вислухали та вирішили взяти інформацію до відома. Окрім того, на наступній сесії міської ради голова комісії Микола Федік має наголосити депутатському корпусу та міському голові Ігорю Поліщуку неухильно дотримуватися регламенту.

Раптом ви не чули про ситуацію довкола КП «Луцький комбінат шкільного та студентського харчування», тоді читайте: Луцький комбінат шкільного харчування годує дітей за дуже завищеними цінами, – депутат (оновлено)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів