На Волині торгували фальсифікованими ліками з РФ та Білорусі (фото)

П'ятниця, 26 липня 2024, 10:53

На Волині перекрили канал ввезення в Україну фальсифікованих медичних препаратів виробництва Росії та Білорусі. 

Про це у п'ятницю, 26 липня, повідомила пресслужба прокуратури Волинської області.

«За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури у межах розслідування кримінального провадження про придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту та збут завідомо фальсифікованих лікарських засобів (ч. 1 ст. 321-1 КК України) на Волині ліквідовано канал нелегального ввезення в Україну через Польщу фальсифікованих медичних препаратів російського та білоруського виробництва», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, схему ввезення та збуту фальсифікату налагодив 48-річний волинянин зі спільниками. Реалізовувались підробні ліки через інтернет-магазини, соцмережі та канали у месенджерах.

У ході проведених 24 липня санкціонованих судом обшуків у місцях зберігання медпрепаратів та проживання фігурантів провадження правоохоронці вилучили російські та білоруські медикаменти, грошові кошти в різній валюті на суму понад 2 мільйони гривень, чорнові записи, товарно-транспортні накладні про відправку лікарських засобів поштовими операторами.

У провадженні призначено низку експертиз.

Вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно, встановлюються особи усіх причетних до незаконної діяльності громадян.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: