Ми інтенсивно працюємо над стабілізацію ситуації в енергетиці, - Погуляйко

Середа, 24 липня 2024, 20:53

Як стабілізувати енеретичну ситуацію в державі говорили на зустрічі заступників керівника Офісу Президента Олексія Кулеби та Ростислава Шурми, начальників ОВА, голів громад з міжнародними партнерами та організаціями, а також 16 послів України.

Про це повідомив голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко на своїй сторінці у фейсбуці.

Він, разом із заступниками Олександром Троханенком і Тарасом Шкітером та Луцьким міським головою Ігорем Поліщуком долучився до зустрічі в режимі відео конференції.

«Сьогодні були озвучені три основні напрямки роботи, необхідні для підвищення стійкості української енергосистеми. Зокрема, це ремонт та відновлення пошкодженої російськими обстрілами енергетичної інфраструктури, захист об’єктів критичної інфраструктури та розвиток системи малої генерації», – розповів він.

Також, голова ОВА зазначив, що іноземні партнери на зустрічі розповіли про напрацьовані проєкти та запевнили у своїй підтримці українців.

На Волині, за словами Юрія Погуляйка, робота з розбудови розподіленої мережі генерації теплової та електричної енергії також триває. Представники бізнесу уже готуються до закупівлі та встановлення газопоршневих установок на своїх підприємствах.

А міністр енергетики Герман Галущенко докладно поінформував про потреби в обладнанні для відновлення роботи пошкодженої генерації та проєкти для розподілення джерел енергії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: