У Жидичині Луцького району відкрилась амбулаторія (фото)

Середа, 24 липня 2024, 18:20

У селі Жидичин Луцької громади відкрили амбулаторію загальної практики сімейної медицини, яка є окремим структурним підрозділом КП “Медичне об’єднання Луцької міської територіальної громади” Центру первинної медичної допомоги.

Про це повідомили на сайті Луцької міської ради.

 

 

 

 

Амбулаторія, яку будували впродовж трьох років, обслуговує шість населених пунктів: власне Жидичин, а також села Кульчин, Клепачів, Озерце, Небіжка та Липляни. Фінансування здійснювалося за рахунок коштів субвенції з державного бюджету та коштів співфінансування з місцевих бюджетів.

Перших пацієнтів в новому приміщенні лікарі прийняли місяць тому. З того часу прийом проводиться щоденно з 9.00 до 17.00, окрім суботи та неділі.

У сучасно оснащеному приміщенні працюють два лікарі та чотири сестри медичні загальної практики — сімейної медицини, що надають первинну медичну допомогу понад 3300 особам, з них до 18 років – 750, до року – 15.

 

 

 

 

В амбулаторії здійснюють вакцинацію, проводять лабораторне обстеження, ЕКГ — дослідження, інгаляції та фізпроцедури. Виконують призначення лікарів-спеціалістів та рекомендації після перебування пацієнта в умовах «Денного стаціонару».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: