Трансгендер викрав дитину з перинатального на Полтавщині: відомі подробиці

Четвер, 18 липня 2024, 08:59

Понад чотири сотні поліцейських щодня займалися пошуками новонародженої, яку викрали 14 липня із перинатального центру у Кременчуці.

Про те, що дитину знайшли, стало відомо 16 липня, – повідомляє Суспільне.

Шукали немовля три доби. Про це 17 липня під час брифінгу повідомив начальник поліції Полтавської області Євген Рогачов. З його слів, від початку відпрацьовували кілька версій. Зокрема, сурогатне материнство, викрадення невідомими особами, викрадення ймовірними родичами. За свідченнями очевидців поліцейські склали опис ймовірного викрадача.

«Ми відпрацювали 47 відеокамер, проаналізовано близько 400 годин відеозображень, які були на цих відеокамерах. Ми встановили таксиста, який відвозив нашого злочинця після вчинення злочину, і по гарячих слідах ми встановили місце проживання нашого підозрюваного та провели вдалий обшук, де знайшли немовля. Відразу його передали до медичного закладу», ― сказав Євген Рогачов.

Дитина перебуває не з матір’ю. 25-річного місцевого жителя, якого підозрюють у викраденні, затримали. Нині він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Керівник обласної поліції сказав:

«Особа з метою маскування одягалась у жіночий одяг. Згідно з показами свідків, ця особа "засвітилась" перші рази саме в суботу і в неділю напередодні, за тиждень до вчинення злочину (6 та 7 липня ― ред.). І, на нашу думку, отримувала розвідінформацію: як пройти можна безперешкодно, як безперешкодно вийти».

Правоохоронці готують клопотання щодо повідомлення чоловікові про підозру та обрання запобіжного заходу. За викрадення дитини передбачене позбавлення волі від 5 до 10 років. Також досліджують і питання і про службову недбалість працівників медзакладу.

Про зникнення 4-денної дитини увечері 14 липня повідомила породілля. За її словами, у неї з післяпологової кімнати перинатального центру у Кременчуці зникло немовля. На пошуки дитини та ймовірного викрадача залучили поліцейських. Дитина зникла з післяпологової кімнати, коли мати виходила поїсти в буфет. Немовля викрали у проміжку від 5 до 10 хвилин. Про це під час брифінгу 15 липня повідомив речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв. За його даними, у породіллі це п’ята дитина, жінка проживає у Глобинській громаді Кременчуцького району. Родина з 2023-го року перебувала на обліку соцслужб, нині з обліку їх зняли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: