«Поліщук обіцяв, але...»: у Прилуцькому чоловіку досі не виплатили допомогу після атаки рф (відео)

П'ятниця, 12 липня 2024, 10:27

Сергій Панасюк із села Прилуцьке. Він досі оговтується після того, як ворожий удар 22 червня знищив його майно та вбив ледь не усіх свійських тварин. Чоловік каже: у Луцькій міській раді обіцяли допомогти. Й ми цю обіцянку, яку дав мер Ігор Поліщук на черговій сесії міськради, добре пам'ятаємо.

Про це йдеться у сюжету телеканалу «Конкурент TV».

«Уламками російських повітряних цілей у нашій громаді, на жаль, уражено житлові будинки, господарські споруди. Комісія провела попередні обстеження. На сьогодні находять заяви від людей про виконання відновлювальних та ремонтних робіт. Тому прошу виділити 2,5 млн гривень на проведення відновлення, пошкоджених внаслідок ворожої атаки, будинків у селі Прилуцьке коштом резервного фонду», – казав мер.

Проте поки ніхто ніякої допомоги так і не надав.

«Почала стрілянина, було чути усі ці прильоти. Відразу дзвонить сусідка: «Сергію, ти гориш. Пожар в тебе, прильот в тебе». Я одразу в машину, приїхав за п'ять хвилин. Пожежники загасили, склали акт. Горіло 150 м2. Тут був сарай, поділений на п'ять частин: і майстерня, і склад із зерном, кролі, інша живність», – згадує постраждалий.

Сергій каже: наслідки після атаки ворога має ліквідовувати самостійно. Чоловік сортує метал, шукає усі документи на знищені інструменти, аби згодом отримати хоча б якусь допомогу.

«Відібрав і розібрав усе. Тут в мене мотокоси, культиватор, мотоблок, генератор, корморізка, млин, каністри. Усе було. От сільгосптехніка, збирали у мене усі документи, які були, шукав, фотографував. Це комісія міськради засідала, зібрала, передала в обласну, а обласна передасть у Києв. От в Києві там воно осяде в папці. Буде репарація, то, може, внуки чи правники щось отримають», – бідкається пан чоловік.

Журналісти поцікавилися у директорки департаменту фінансів, бюджету та аудиту Лілії Єлової, де ті гроші, які обіцяв мер Поліщук, і коли їх чекати тим, хто постраждав від атаки російських окупантів.

«Питання буде розглядатися. На першому засідання, коли воно було, ми порушували це питання, яким чином надати допомогу цьому постраждалому. Але на сьогодні кінцеве рішення ще не ухвалили. Допомога людині буде надана. Допомога людині буде надана», – зазначила пані Лілія.

Тож, як запевнили у міськраді, допомога таки буде, але коли, та в якому розмірі, – достеменно невідомо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: