Сім корисних властивостей абрикосів

Четвер, 11 липня 2024, 05:24

Експерти запевняють, що абрикоси одні із найкорисніших фруктів у світі. Їх можна їсти свіжими, сушити та додавати у чимало страв.

Видання Shuba пропонує ознайомитись із перевагами абрикосів для поліпшення здоров’я.

Хороше джерело вітаміну А

Абрикоси багаті на вітамін А, який також відомий як ретинол. Ретинол разом з бета-каротином не лише підтримують імунну систему, а й корисні для здоровʼя очей, захищають від ризику розвитку катаракти.

В абрикосах багато клітковини

Незалежно від того, чи їсте їх сушеними або свіжими, абрикоси є хорошим джерелом харчових волокон. Зважаючи на те, що ретинол в абрикосі є жиророзчинним, він швидко розчиняється в організмі, а важливі поживні речовини легко засвоюються.

Ці фрукти корисні для серця

Клітковина у фруктах допомагає знизити вміст поганого холестерину, тобто ваше серце захищене. І водночас абрикоси здатні збільшувати хороший холестерин.

Крім того, вміст калію у фруктах врівноважує рівень електролітів у нашій системі, підтримуючи в порядку мʼязи серця. Достатньо зʼїдати один або два свіжі абрикоси щодня або жменю сушених.

Корисні для крові

В абрикосах достатньо заліза. Воно називається негемове залізо. Цьому типу заліза потрібен час для засвоєння організмом, і чим довше воно залишається в організмі, то вище ваші шанси запобігти анемії.

Продовжують молодість шкіри

Поєднання вітамінів С, А та фітонутрієнтів в абрикосах підтримує добрий стан шкіри. А антиоксиданти в цих фруктах уповільнюють процес старіння. Тож крім догляду за шкірою, їжте абрикоси.

Допомагають схуднути

Харчові волокна покращують роботу травної системи та можуть прискорити обмін речовин. Деякі експерти радять зʼїдати кілька абрикосів на перекус, коли ви на дієті. Йдеться про свіжі фрукти.

Зміцнюють кістки

Для формування та розвитку кісток нам потрібен кальцій. Але без достатньої кількості калію в організмі кальцій не засвоюється та не утилізується рівномірно. Хороша новина в тому, що в абрикосах є і те, й інше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: