Поділитись:

Як визначити, чи стигле авокадо: 3 найголовніших способи

Понеділок, 27 травня 2024, 02:08
Як визначити, чи стигле авокадо: 3 найголовніших способи

Попри свій чудовий смак та користь для здоров'я, авокадо є розіграшем, адже не завжди можна вгадати чи воно спіле, чи ні. Відомо, що авокадо не дозріває на дереві, порівняно з іншими фруктами. Воно стає кращим та смачнішим лише після того, як його збирають.

Видання Parade розповіло, як визначити, що авокадо стигле та готове до вживання, – передає УНІАН.

Перш ніж купувати авокадо, зазирніть під плодоніжку, тобто дерев'янистий маленький вузлик на верхівці фрукта. Якщо він коричневий, то не беріть його. Краще знайти авокадо зі зрізаною плодоніжкою та зеленою нижньою частиною, тоді ви отримаєте фрукт, який буде готовий до вживання.

Зазвичай значну увагу ми приділяємо кольору авокадо, проте він не завжди є найкращим показником. Тому експерти радять: 

  • оглядаючи авокадо, шукайте ті, що мають темніший колір. Це може свідчити про стиглість. Перевірте зовнішню шкірку на наявність великих вм'ятин, які можуть свідчити про удари;
  • потримайте авокадо в долоні;
  • перевірте його на пружність, злегка стиснувши, але не кінчиками пальців, адже це може призвести до появи синців. 

Якщо на дотик авокадо тверде, це означає, що воно ще не доспіло. Тому йому потрібно від 4 до 5 днів, аби воно стало м'яким. 

Якщо шкірка ламається, це означає, що авокадо майже стигле. 

«На цьому етапі авокадо може мати різний колір, тому не забудьте перевірити, який він на дотик. На дотик авокадо м'який, але не піддається легкому натисканню на нього. На цьому етапі може бути важко видалити кісточку, а внутрішня м'якота буде твердою і важкою для пюре. Розламаному авокадо ще потрібно 1 або 2 дні при кімнатній температурі, щоб дозріти», - порадили у матеріалі. 

Однак коли авокадо піддається легкому стисканню, то воно готове до вживання. Стигле авокадо може мати темніший колір, проте воно має бути злегка м'яким, але не кашоподібним. 

«Коли авокадо перезріло, воно майже не піддається стисненню. Воно може мати вм'ятини, коричневу або жовту внутрішню м'якоту або навіть запах, схожий на прогірклий або кабачковий», - підкреслили у публікації. 

Раніше вчені пояснили, кому не варто їсти авокадо. Його вживання може бути може бути поганим для тих, у кого є синдром подразненого кишківника (СПК).

Також повідомлялось, якщо кожного дня їсти авокадо, то це може покращити вашу дієту. 

«Покращуючи дотримання людьми дієтичних рекомендацій, ми можемо допомогти знизити ризик розвитку ... хронічних захворювань і продовжити тривалість здорового життя», - зазначила в пресрелізі провідний автор дослідження, доктор філософії, доцент кафедри дієтології в Університеті штату Пенсильванія Крістіна Петерсен.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів