Поділитись:

Як на Волині отримати посвідчення водія і скільки це коштує: покрокова інструкція

Четвер, 04 липня 2024, 19:52
Як на Волині отримати посвідчення водія і скільки це коштує: покрокова інструкція

Якщо ви хочете отримати посвідчення водія на Волині, то вам треба знати, що складати іспити з теорії та водіння в області можливо у двох сервісних центрах МВС - у Струмівці та у Ковелі

Як на Волині отримати посвідчення водія

Як на Волині отримати посвідчення водія і скільки це коштує: покрокова інструкція 

Щоб вперше отримати посвідчення водія потрібно підготуватися до теоретичного іспиту.

  • Це можливо зробити самостійно або ж у автошколі.
  • Далі необхідно взяти талон Е-запису на сайті Головного сервісного центру МВС і звернутися до сервісного центру МВС із документами, що посвідчують особу, ідентифікаційним кодом та медичною довідкою щодо придатності керування транспортним засобом і скласти іспит.
  • Після успішної здачі теоретичного екзамену потрібно обрати акредитований навчальний заклад і пройти навчальний курс із практичного керування.
  • Після чого, звернутися знову до сервісного центру МВС із вищевказаним переліком документів для складання практичного іспиту.

Скільки коштує здати теорію та практику на права

Як на Волині отримати посвідчення водія і скільки це коштує: покрокова інструкція 

Усі охочі мають можливість складати іспити необмежену кількість разів, однак через кожні десять календарних днів.

Вартість складання теорії – 250 грн, практики – 420 грн, оплату 515 грн - за видачу посвідчення потрібно робити після успішної здачі практики.

«3885 посвідчень водія отримали громадяни вперше, склавши іспити в поточному році» ,- розповів керівник регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Волинській області  Олександр Семчишин.

Як на Волині обміняти посвідчення водія

Як на Волині отримати посвідчення водія і скільки це коштує: покрокова інструкція 

На Волині обміняти посвідчення водія можна в усіх сервісних центрах МВС області та ЦНАПах Ковеля, Луцька, Володимира та Нововолинська.

«У поточному році, 7626 громадян звернулися за обміном посвідчень водія до сервісних центрів МВС області»,- розповів Олександр Семчишин .

Як обміняти посвідчення водія та скільки це коштує

Для тих, хто користується посвідченням водія, яке було видане вперше терміном на два роки, потрібно звернутися до сервісного центру МВС для обміну такого посвідчення лише після закінчення його строку дії.

Важливо: час воєнного стану такий документ є чинним, навіть після протермінування, однак лише на території України.

Для того, щоб скористатися послугою необхідно:

  • взяти талон Е-запису на сайті Головного сервісного центру МВС
  • відвідати центр із документами, що посвідчують особу, ідентифікаційний код і посвідчення водія.

До речі, таке посвідчення можливо з легкістю обмінювати онлайн і навіть отримати його поштовим зв’язком або ж особисто забрати його в будь-якому зручному для громадян сервісному центрі МВС без попереднього електронного запису.

Однак потрібно пам’ятати , що особа, яка отримала вперше посвідчення водія і впродовж двох років вчинила три і більше правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху допускається до обміну посвідчення водія лише після складання теоретичного та практичного іспитів.

Разом із тим, необхідно здійснити обмін посвідчення водія при зміні анкетних даних. До переліку документів ще додаються документи, які підтверджують зміну прізвища, імені чи по батькові.

Вартість обміну посвідчення водія - 515 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів