Поділитись:

Як олігархам у Луцьку тенісний корт заважає будувати висотки (фото)

Вівторок, 02 липня 2024, 13:25
Як олігархам у Луцьку тенісний корт заважає будувати висотки (фото)

У Луцьку приватний власник хотів взяти землю в оренду під своїм майном, проте влада міста на чолі зі ставлеником скандального олігарха Ігоря Палиці мером Ігорем Поліщуком більше десятка разів відмовляла. Аж ось на червневій сесії міськради з'явилось питання про поділ згаданої ділянки.

Про це повідомив депутат міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Валентин Хаймик на своїй сторінці у фейсбук.

Йдеться про ділянку біля скандального масштабного будівництва житлового комплексу на вулиці Ковельській з висотою більше ніж 20 поверхів на місці колишньої Електротермометрії. Більше про це ми писали тут – Луцька влада на чолі з Поліщуком таємно підробила генплан міста (розслідування).

«По сусідству із вказаним будівництвом є спортивний тенісний комплекс. Власник цього комплексу напевно більше десятка разів просив в Луцької міської ради надати йому землю під майном та тенісними кортами. Спочатку це було просто прохання, пізніше вже було наявне рішення суду, щоб заяву про надання землі в оренду розглянули по суті. Але питання так і не зрушилося місця І ось на червневу сесію знову винесли питання по вказаних тенісних кортах, але уже трохи в іншому форматі», – пише Хаймик.

Валентин ХаймикВалентин Хаймик

Обранець додає: земельну ділянку, яку власник спортивного комплексу хотів в оренду, мали поділити. Однією із причин поділу є купівля майна, зокрема частини покриття тенісного корту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку на Набережній перед елітним ЖК хочуть зробити парк за 40 млн від ЄС

Валентин Хаймик пише, що в такому випадку постає риторичне питання – як це майно збираються реєструвати.

«Не здивуюсь, якщо купила цю частинку покриття компанія-забудовник. Очевидно це все зроблено, щоб надалі ділянку поруч з будівництвом отримати в оренду в обхід аукціону, адже там нібито майно. Звичайно, що просування такої «схеми» і поява питання в порядку денному неможлива без погодження мера Поліщука та його «власників», – зазначив депутат.

Зауважимо, що після того, як це питання порушили під час засідання сесії міської ради у середу, 26 червня, цей проєкт рішення не підтримали. Очільник департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами Веніамін Туз своєю чергою пообіцяв: ділянку виставлять на аукціон й кожен охочий зможе за неї поборотися.

Але як воно буде далі й чи дійсно проведуть аукціон – питання відкрите.

Нагадаємо: луцька влада на чолі з Поліщуком таємно підробила генплан міста. Про це у своєму сюжеті розповіла журналістка Наталка Поліщук. На громадські обговорення ще у 2020 році Поліщук і Ко винесли одну версію генплану міста, а на голосування депутатам – іншу. За законом, після громадських слухань нових коректив вносити не можна. Проте на ділянках за дивним збігом обставин, як гриби, «повиростали» багатоквартирні будинки, у тому числі на території заводу «Електротермометрія», що на Ковельській. Цікаво, що за проголосованою версією генплану, на деяких територіях в районі колишнього заводу має бути парковка на місці приватних будинків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів