Поділитись:

Чому Луцьк під час зливи затоплює і як це виправити

Понеділок, 01 липня 2024, 10:25
Чому Луцьк під час зливи затоплює і як це виправити

У Луцьку знайшли причину постійних підтоплень вулиць під час проливних дощів.

Про це йшлося під час засідання комісії міської ради з питань комунального майна та приватизації у п'ятницю, 21 червня.

Голова комісії Михайло Щур поцікавився в очільника КП «Луцькводоканал» Віктора Гуменюка, чи можуть комунальники якось допомогти із розв'язанням проблеми з підтопленням вулиць.

«Дуже часто, коли у місті гроза, відбувається підтоплення певних мікрорайонів. Чим ви у цьому плані можете місту допомогти? Я розумію, що у вас побутова каналізація, а це є зливова каналізація, це не ваше господарство. Але таки скажіть, чим ви можете місту допомогти?» – запитав голова комісії Михайло Щур.

Михайло ЩурМихайло Щур

Головна проблема, зі слів Гуменюка, – засмічення каналізаційних колекторів.

«Ми, наприклад, запрошували свою інспекцію колекторів, аби глянути, що там відбувається в середині. Ми відібрали проблемні ділянки, де значні підтоплення, інспекція подивилася. Ключова проблема – треба її чистити. Там пропускна здатність 15-20%. У нас зараз повністю змінилася технологія дорожнього покриття. Є «плювачка», яка запльовує. Там маленька гранула зі смолою. Далі воно попадає у стоки, зливову каналізацію. Вона накопичується, коксується і виходить велика груда асфальту, який нічим не можна промити. Є каналопромивні машини, які під тиском навіть не можуть нічого зробити. Там має бути лише фізична чистка. Але щоб її зробити, то треба, аби людина проникала і працювала. На сьогодні цього ніхто не зробить», – пояснив керівник «Луцькводоканалу».

Віктор ГуменюкВіктор Гуменюк

Він додав: прочищати від таких грудок канали – робота доволі небезпечна. Але є ще інші варіанти, наприклад, дістати та прочистити труби.

Нагадаємо: у Луцьку на Карпенка-Карого досі тривають ремонтні роботи. Зі слів керівника водоканалу, закінчити усе мають за декілька місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів