Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин минулого тижня

Неділя, 30 червня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин минулого тижня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за минулий тиждень.

9 несподіваних фактів про Шацькі озера

Головне у Луцьку: ТОП новин минулого тижня 

Шацькі озера – це унікальний природний комплекс, розташований у Волинській області на північному заході України. Вони є частиною Шацького національного природного парку і складаються з 24 озер різного розміру та глибини, що займають площу понад 60 км². Ці озера приваблюють туристів своєю незайманою природою, чистою водою та багатою флорою і фауною. Кожне озеро має свою унікальну історію і характеристики, що робить цей регіон особливо цікавим для відпочинку та дослідження.

Журналісти сайту новин Луцька «Конкурент» зібрали для вас несподівані цікавинки про цю туристичну принаду Волині.

Літо у Луцьку на початку 80-х (ретрофото)

Головне у Луцьку: ТОП новин минулого тижня 

Пропонуємо сьогодні здійснити подорож до міста Луцька зразка 1984 року.

Хтось із вас впізнає на фото місто свого дитинства, молодості, першого кохання, а хтось побачить вперше. Чи знали ви, що ще тридцять чотири років тому Луцьк був одним із найбільш зелених міст України. Велика кількість дерев позитивно впливала на чистоту повітря в місті, – пишуть у спільноті «Я люблю Луцьк».

Повертаючись до знайдених світлин 1984 року, варто сказати, що вони були окрасою туристичного путівника для туристів із Польщі. Видання було на польській мові. Опубліковане видавництвом «Мистецтво». Світлини показували тогочасний Луцьк із кращого боку. Бачимо тут замок, костел, готель, ЦУМ і багато фото з парку.

Парковку навпроти Центрального ринку забрали у приватного орендаря

Головне у Луцьку: ТОП новин минулого тижня 

У Луцьку парковку, що навпроти Центрального ринку, передали у постійне користування комунальному підприємству «АвтоПаркСервіс».

Відповідне рішення ухвалили під час сесії міськради у середу, 26 червня.

«Надати в постійне користування комунальному підприємству «АвтоПаркСервіс» земельну ділянку на вул. Глушець у м. Луцьку площею 0,1462 га, для обслуговування денної стоянки автомобілів», – йдеться у рішенні.

В небі над Волинню зафіксували незвичне явище 

Головне у Луцьку: ТОП новин минулого тижня 

У небі над містом Ківерці на Волині помітили рідкісне атмосферне явище – сріблясті хмари.

Світлини з надзвичайним явищем зафіксував ківерчанин та поділився з телеграм-каналом ua_meteo.

«Вчорашні сріблясті хмари над ВолиннюФото з міста Ківерці від підписника. Сезон сріблястих хмар триває», – так підписали фото.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів