Поділитись:

Влізли у «чужу пісочницю»: у Луцькому районі судитимуть керівництво КП (фото)

Вівторок, 25 червня 2024, 13:46
Влізли у «чужу пісочницю»: у Луцькому районі судитимуть керівництво КП (фото)

На Волині судитимуть в. о. директора, головбуха та бухгалтера комунального підприємства за незаконно видобутий пісок на суму понад 1,2 мільйона гривень.

Про це у вівторок, 25 червня, повідомила пресслужба прокуратури Волинської області.

«Луцька окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення виконувачем обов'язків директора, головним бухгалтером та бухгалтером комунального підприємства однієї з селищних рад Луцького району організованою групою службового підроблення та незаконного видобутку корисних копалин місцевого значення у великому розмірі службовими особами з використанням службового становища (ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 240 КК України)». 0 йдеться у повідомленні.

За даними слідства, з вересня по грудень 2023 року члени групи без отримання спеціального дозволу на користування надрами та сплати у бюджет відповідних платежів, використовуючи належну підприємству техніку, здійснювали на території селищної ради видобуток піску та доставку його клієнтам.

При цьому вони вносили до офіційних документів відомості щодо використання транспортних засобів комунального підприємства в цілях, що не суперечать зареєстрованим видам його економічної діяльності, та отримували кошти від клієнтів.

У результаті цих протиправних дій довкіллю завдали шкоди на суму понад 1,2 мільйона гривень.

Влізли у «чужу пісочницю»: у Луцькому районі судитимуть керівництво КП (фото)Влізли у «чужу пісочницю»: у Луцькому районі судитимуть керівництво КП (фото)Влізли у «чужу пісочницю»: у Луцькому районі судитимуть керівництво КП (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів