Поділитись:

Ексдиректора «Волиньторфу» судитимуть за привласнення майже 6 мільйонів гривень

Четвер, 04 квітня 2024, 16:22
Ексдиректора «Волиньторфу» судитимуть за привласнення майже 6 мільйонів гривень

Перед судом постануть ексдиректор державного підприємства «Волиньторф» і колишній керівник приватної компанії, яких обвинувачують у заволодінні коштами ДП на суму 5,6 млн грн. 

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України.

За даними слідства, очільник «Волиньторфу» уклав з ТОВ 1 договори на купівлю цінних паперів коштом очолюваного ним підприємства. У день купівлі посадовець перепродав ці папери ТОВ 2, від якого держпідприємство в результаті не отримало жодної гривні. Кошти, отримані ТОВ 1 за продаж цінних паперів, надалі витратили для погашення кредиту, за який ці папери придбали.

Згадані приватні товариства, а також низка залучених до схеми суб’єктів господарювання були пов’язані між собою та контролювалися чинними на той момент народними депутатами. Після реалізації оборудки частина з них припинила свою діяльність, аби замести сліди злочину.

У результаті держпідприємству заподіяно 5,6 млн грн збитків.

Розслідування цих фактів НАБУ і САП здійснюють з вересня 2021 року після передачі справи за підслідністю від СБУ.

Відомо, що у січні 2023 року Уряд призупинив приватизацію держпідприємства «Волиньторф». 

Нагадаємо: 30 червня 2023 року ексдиректору ДП «Волиньторф» та колишньому керівнику ТОВ 2 повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України. Після цього Фонд держмайна виставив на аукціон «Волиньторф». Під час торгів 6 жовтня держпідприємство «Волиньторф», яке спеціалізується на виробництві торф'яних брикетів, продали за 212,2 млн грн

Можлива причетність до скоєння злочину інших осіб перевіряється в рамках виділеного кримінального провадження.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів