Поділитись:

У Луцьку жінкам, які повернулись з полону, виділили квартири

Середа, 19 червня 2024, 11:33
У Луцьку жінкам, які повернулись з полону, виділили квартири

У Луцьку в одній з новобудов на вулиці Зоряній (колишня Арцеулова) двом військовослужбовицям, які повернулися з полону, виділили квартири.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання виконкому міськради у середу, 19 червня.

«Питання з додаткового переліку про надання житла для наших військовослужбовиць. Це Людмила Кравчук та Алла Сенченко. Це військовослужбовиці, які були в полоні й повернулися з полону. Я вважаю, що нашим обов'язком є допомагати таким людям. Йдеться про житло на вулиці Зоряній (колишній Арцеулова) в одній з новобудов», – зазначили під час засідання.

Таким чином захисниці отримають квартири загальною площею 41,3 м2 та 40,8 м2.

Нагадаємо: лучанка Людмила Кравчук пробула в російському полоні шість місяців і тиждень, їй жодного разу не дали зателефонувати додому. Увесь цей час вона не знала, як живуть її найдорожчі люди. Але пройшовши через приниження і знущання, жінка не ослабла духом і знову повернулася в стрій. Тепер у рідному Луцьку, у Волинському прикордонному загонові. В її обов’язки входить підтримувати тих, кому війна залишила непоправний слід, бо вона як ніхто розуміє стан тих людей.

Людмила КравчукЛюдмила Кравчук

Після звільнення з полону Людмила Кравчук довго сидіти без роботи не змогла. Вже у січні лучанку взяли на службу у Волинському прикордонному загоні у соціальний відділ. Зараз вона зустрічається із сім’ями колег, хто загинув на війні й від імені загону намагається надавати всіляку підтримку, аби сім’ї не почувалися кинутими напризволяще.

Військовослужбовиця з Луцька Алла Сенченко, яка пережила російський полон, а нині працює у Луцькому ТЦК, мріє забути про взуття, яке мусила носити в російському таборі. Майже через рік після визволення мусить проходити реабілітацію.

Алла СенченкоАлла Сенченко

Через війну пошиття одягу стало для неї лише хобі. У війську вона з 2018 року. Виконувала бойові завдання в зоні операції об'єднаних сил. Від початку повномасштабного вторгнення була мобілізована. У травні 22-го під час оборони Лиману на Донеччині життя захисниці поділилося на дві частини: 8 місяців і 11 днів Алла провела в полоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів