Поділитись:

Притулок без притулку? То де ж у Ковелі утримують понад сотню безпритульних тварин

Середа, 12 червня 2024, 13:16
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У фейсбук-пабліку КовельLife розгорілася активна дискусія навколо комунального підприємства Ковельської міської ради «Добробут», яке, окрім іншого, ще й опікується безпритульними тваринами.

Ковельчанка Ліана Мордовіна обурливо написала, що на території КП перебуває, згідно офіційної відповіді від міської ради, понад сотня безпритульних тварин, але притулку там немає.

«Мене дуже цікавить, а що відбувається на Добробуті з тваринами? І в яких цікаво умовах живуть ті тварини? Там, виявляється, 100 тварин(!) –це офіційна інформація. Виділяються гроші на корми, медикаменти, на комунальні послуги, і навіть на ремонти приміщень! Не так давно гроші на машину виділили, яка невідомо де.

При цьому, вони постійно наголошують, що притулку немає.. Як таке може бути? По факту тварин там утримують, щось там з ними роблять, освоюють бюджетні гроші. А як приходиться до діла, то «притулку немає».

Все шито-крито і загадково. А мало би бути прозоро і зрозуміло для всіх», – стверджує пані Ліна.

Притулок без притулку? То де ж у Ковелі утримують понад сотню безпритульних тварин 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хворому псу приписали ряжанку: ветклініку у Луцьку звинувачують у вбивстві тварини (відео)

Жінка також не впевнена, чи у тварин є достатньо їжі, води та належні умови утримання.

«Чи може то дійсно і не притулок, а самий справжній концтабір? Зручно зайняти таку позицію: сказати, що притулку немає, бо відповідальності тоді немає. Але при цьому виділяються гроші з бюджету. Геніально хтось придумав, як заробити на темі тварин, прикриваючись благородними цілями», – написала ковельчанка.

Що ж насправді відбувається у КП «Добробут» із безпритульними тваринами та як так склалося, що їх там понад сотня, але офіційно притулку нема, дізнавалися журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власницю бійцівського пса, який покусав 7-річну дівчинку в Іваничах, судитимуть

У телефонному коментарі директор КП Ігор Михалевич підтвердив, що дійсно притулку як такого не існує, є лише пункт стерилізації тварин та їхньої перетримки.

Притулок без притулку? То де ж у Ковелі утримують понад сотню безпритульних тварин 

«Це пункт стерилізації, загороджено. Коти сидять в клітках… Ми ще співпрацюємо із волонтерською організацією Ковель animals. Дещо місто додає, дещо Ковель animals, вони побудували там будиночки, вольєри… У проекті у нас було всього 5 вольєрів, мало б бути п’ять безпритульних собак на перетримання, проведення стерилізації, щоб потім випустити їх назад… Але ж є хворі тварини, сліпі, старі… То дівчата якось їх тут доглядають, але притулку як такого у нас немає. В нас пункт стерилізації. Дівчата по фейсбуках роздають тваринок, тут – пункт перетримання», – наголосив директор комунального підприємства «Добробут».

У коментарях під дописом пані Ліани пишуть також, що на територію КП важко пройти тим, хто хоче допомогти тваринкам. На що директор «Добробуту» відповів:

«Ми пускаємо усіх. Операції проводяться після 5-ої. Ветлікар двічі на тиждень проводить стерилізацію тварин, є окрема дорога, ходять, приносять… Ті коментарі пишуть ті, хто не хоче приносити, а хочуть просто писати», – наголосив Ігор Михалевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів