Головне у Луцьку: ТОП новин за вівторок, 11 червня

Вівторок, 11 червня 2024, 21:00

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за вівторок, 11 червня. 

Під Куп'янськом помер старший сержант Юрій Янюк з Волині

 

У Харківській області зупинилося серце старшого сержанта Юрія Янюка з Володимирської громади.

Про це повідомив у телеграмі мер Володимира Ігор Пальонка.

«З глибоким сумом повідомляю про іще одну втрату для нашої громади – 9 червня 2024 року зупинилось серце старшого сержанта Янюка Юрія Валеріановича, 1969 р.н., який виконував бойове завдання на Куп'янському напрямку», – йдеться у дописі.

Зазначають, що Юрій Янюк був кадровим військовослужбовцем, який розпочав свою службу у ЗСУ ще у лютому 2020 року. До останнього подиху він був вірний присязі та своєму обов'язку із захисту Батьківщини.

Про день та час прощання з полеглим воїном повідомлять згодом.

На Донеччині загинув лучанин В'ячеслав Овчар

 

Під час виконання бойового завдання на Донеччині загинув лучанин В'ячеслав Володимирович Овчар.

Про це повідомив міський голова Ігор Поліщук.

Лучанин Овчар В'ячеслав Володимирович, 05.05.1981 року народження був призваний на військову службу до складу військової частини на посаду стрільця-санітара механізованого відділення механізованого взводу механізованої роти механізованого батальйону.

Солдат Овчар В'ячеслав Володимирович загинув 03.06.2024 року під час виконання бойового завдання щодо захисту територіальної цілісності та незалежності України в районі населеного пункту Очеретине Донецької області.

Про те, що у Торчині кросовер врізався у трактор 

 

У Торчині сталася серйозна ДТП за участі мінітрактора та легковика.

Про це повідомили в соцмережах.

Відомо, що аварія сталась близько 16 години у вівторок, 11 червня.

«Кросовер зіткнувся з трактором. Той від удару перекинувся догори», – йдеться в повідомленні.

Як розповів у коментарі для сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» завідувач оперативно-диспетчерської служби Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Станіслав Лінік, на місце події виїжджала бригада екстренної допомоги. Водія доставили до Волинської обласної клінічної лікарні з підозрою на черепно-мозкову травму. 

Про те, що на Волині через аукціон продають пилораму

 

На Волині у селі Дубечне через аукціон продають пилораму із лісопильним та сушильним цехами загальною площею 900, 8 квадратних метри. Анонс продажу з'явився на платформі Prozorro. 

Стартова ціна – 5 876 884,87гривень. Аукціон заплановано провести сьогодні, 11 червня.

Про те, що у Луцьку продають дизайнерську кав'ярню

 

У Луцьку продають кав'ярню THE.COFFEE.ART з дизайнерським ремонтом. Заклад розташований на Рівненській, 85.

Як написали автори оголошення на одному з маркетплейсів, кав‘ярня працює майже рік часу та має своїх постійних клієнтів.

«Місце прохідне, поруч зупинка, магазини,неподалік торговий центр Імідж. Загальна площа - 46.2 кв. м. Все купувалось новим крім кавомашини», – йдеться у повідомленні.

У вартість кав‘ярні входить:

  • Кавомашина La Spaziale S5
  • Кавомолка Fiorenzato F64e
  • Кондитерська вітрина
  • Холодильник з місткою морозильной камерою
  • сигналізація «Явір» - потрібно перезаключити тільки договір
  • роутер
  • весь професійний посуд для роботи бариста
  • посуд
  • столи,стільці, м‘які дивани - загальна кількість місць 18 шт.
  • бойлер
  • є виведення для підключення генератора
  • штендер та всі меблі, які є на фото
  • В оренді знаходиться морозилка для морозива та приміщення.

Оголошена вартість 670 000 грн.

Про те, що на Волині троє чоловіків після сварки викрали знайомого

 

Так, 10 червня ввечері до поліції надійшло повідомлення від мешканки Ковельського району про те, що троє осіб забрали чоловіка та можуть незаконно утримувати його. За інформацією поліції Волині, жінка повідомила, що між чоловіками виник словесний конфлікт, внаслідок чого чоловіка силоміць посадили до салону автомобіля і повезли в невідомому напрямку. комент До 49-річного потерпілого поліцейські викликали швидку допомогу: він отримав численні забої і травми та перебуває в лікарні.

Трьох нетверезих підозрюваних затримали, один з них раніше судимий за наркозлочини. Чоловікам повідомлено про підозру, вони – під вартою. Також на водія поліцейські склали протокол – за керування в стані сп’яніння. Розслідування триває.

 

Волинські поліцейські-добровольці вирушили в зону бойових дій у складі зведеного батальйону Національної поліції України «Захід» на чолі з командиром Сергієм Козаком

Як повідомили у ГУ НП у Волинській області, традиційно, їх проводжали в дорогу рідні, друзі та колеги по службі. Наголошують, що більшість правоохоронців, які вирушили на Схід, мають бойовий досвід ще з 2014 року, а дехто вже і з часу повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Новини України за день 

  • Атака РФ регіонів України 

 

У понеділок, 10 червня ввечері ворог скинув на житловий квартал у Костянтинівці на Донеччині «КАБ-500». Він поцілив по житловому мікрорайону, постраждали 5 місцевих мешканців. Пошкоджено щонайменше 13 багатоквартирних житлових будинків.

Російські військові ввечері 10 червня та вранці 11 червня атакували Нікополь. Там пошкоджені інфраструктурний об’єкт, 3 приватні будинки й господарська споруда. росіяни поранили 87-річну жінку.

  • Служба безпеки зірвала спробу фсб отримати актуальної геолокації передислокованих заводів оборонно-промислового комплексу Запоріжжя

За даними контррозвідки СБУ, ворога цікавили координати цехів ПАТ «Мотор Січ» та ще одного машинобудівного заводу, які виробляють комплектуючі для авіації ЗСУ.

У разі отримання розвідувальної інформації, окупанти планували здійснити прицільні ракетні удари по оборонних об’єктах Запоріжжя. Однак, контррозвідники СБУ викрили обох зрадників та затримали їх на гарячому. Зловмисникам загрожує довічне ув’язнення.

  • У Запоріжжі біля підʼїзду багатоповерхівки невідомий чотири рази вистрілив у місцевого посадовця

Він помер під час надання медичної допомоги. Як повідомили у нацполіції, це сталося близько 07:55 11 червня у середмісті Запоріжжя. Нападник вистрілив у посадовця чотири рази та втік, а потерпілий помер. За даними джерел «Суспільного», стріляли в Максима Денщіка — він обіймав посаду директора департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради. У травні його тимчасово відсторонили на час проведення службового розслідування. Наразі нападника розшукують.

  • СБУ затримала в Києві колаборантку, яка співпрацювала з державою-агресором під час російських виборів у 2022 та 2023 роках

Спецслужба зазначає, що зловмисницею виявилась 36-річна Наталія Веретеннікова (дівоче прізвище Мамай). Це донька колишнього мера Полтави Олександра Мамая, який був засуджений за корупцію.

За даними слідства, фігурантка володіє у російському пітєрі рекламним агентством, яке брало участь в PR-кампанії пропутінської партії «Єдина Росія». Напередодні «єдиного дня голосування» жінка розпорядилася задіяти сотні рекламних стендів та бордів своєї фірми для поширення прокремлівської агітації.

Проживаючи в Києві, колаборантка дистанційно управляла рекламним бізнесом в рф й отримувала від нього мільйонні дивіденди, а саме понад 35 млн російських рублів. У жінки вдома провели обшуки і вилучили докази. Фігурантці оголошено про підозру в колабораційній діяльності.

Крім того, за матеріалами СБУ, на все майно затриманої накладено арешт на загальну суму понад 270 млн грн. Фігурантка перебуває під вартою без права внесення застави.

  • В Україні розпочав роботу перший цех з ремонту і виробництва бронетехніки в рамках створеного спільного підприємства «Української оборонної промисловості» і світового оборонного гіганта Rheinmetall

Про це повідомило Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості, пише «Європейська правда». Головне призначення нового майданчика – ремонт і виробництво військової техніки німецьких зразків.

Це пришвидшить відновлення бойових машин і повернення їх на передову, а згодом дозволить виробляти нову техніку для Сил безпеки та оборони України силами українських зброярів. На спільному виробничому майданчику працюють українські фахівці, а технічний нагляд здійснюють представники німецького партнера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: