Поділитись:

Скандал у волинському спорті: вибори голови осередку дзюдо назвали «зґвалтуванням федерації» (відео)

Вівторок, 11 червня 2024, 13:44
Скандал у волинському спорті: вибори голови осередку дзюдо назвали «зґвалтуванням федерації»  (відео)

Минулої п'ятниці у Луцьку відбулись збори членів федерації дзюдо Волині. Основне питання – обрання нового голови. Про це йдеться у сюжеті Insider media.

Журналістам спочатку там були не раді організатори заходу – нинішній голова обласного осередку федерації дзюдо України Анатолій Бондарєв та заслужений майстер спорту Руслан Машуренко, які безуспішно, але намагались заборонити зйомку. 

У порядку денному – звіт керівника Анатолія Бондарєва, якого обрали на цю посаду лише торік.

«Провели турнір ветеранів дзюдо на досить харошому рівні... Більш як 320 учасників було. Купили 4 телевізори нових на змагання, купили 12 кімоно нових, ліцензійних... Було відкрито філілал в Шацьку, положено татамі, не в Шацьку , а в Мельниках», – розповів Бондарєв. 

А на тому, як йдеться у сюжеті, усі заслуги і здобутки федерації завершились. Тож Анатолій Бондарєв перейшов на критику попередників і конкурентів, з якими не можуть поділити татамі.

Скандал у волинському спорті: вибори голови осередку дзюдо назвали «зґвалтуванням федерації»  (відео)

Тож сяк-так заслухавши звіт діючого голови обласного осередку федерації дзюдо Волині, учасники засідання перейшли до розгляду кандидатур на цю посаду, їх виявилось 3: Анатолій Костик, Анатолій Бондарєв та Віталій Терешкевич. 

Діючий голова Анатолій Бондарєв, попри критику та зауваження зі сторони багатьох тренерів і директорів спортшкіл – полишати посаду і поступатись іншим не збирався. А навпаки – почав звинувачувати тренерів у тому, що вони крадуть гроші, мовляв тому він і не дає нікому нічого з федерації – у тому ж числі на реабілітацію титулованої спортсменки після травми.

Натомість основний його опонент – директор Волинської обласної дитячо-юнацької спортивної школи з видів боротьби Віталій Терешкевич, хоч і активно вступав у дискусії та заявляв про альтернативні напрямки і варіанти розвитку дзюдо на Волині, все ж вирішив зняти свою кандидатуру на виборах голови обласного осередку Федерації дзюдо на користь Анатолія Костика.

Дискутували дзюдоїсти з пристрастями півтори години, допоки перейшли до самого голосування. Однак і тут знайшли причину для сварки. В останній момент спортсмени почали розбиратись кого ж саме вони обирають – голову обласного осередку чи президента федерації і в якій формі має проходити голосування – таємно чи відкрито. Не отримавши чітких пояснень,половина членів федерації покинули засідання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал у жіночому боксі: волинянку Тетяну Коб не пускають на відбір до Олімпійських ігор

Та попри відсутність підтримки і демарш фактичної більшості членів федерації – головуючий Руслан Машуренко продовжив збори і голосування за обрання нового голови. І тут найцікавіше: до федерації в області входить 54 члени. На засіданні було присутніх 36. Троє членів федерації написали заяви про те що будуть відсутні на засіданні, але передають свої голоси колегам. Ще троє членів федерації поспішаючи на тренування – передали довіреним людям з числа членів федерації також свої голоси.

Тож зрештою участь в самому голосуванні брало лише 14 членів обласного осередку федерації дзюдо Волині. І попри те, що згідно статуту для обрання головою необхідно 2/3 голосів – Анатолія Бондарєва обрали повторно. За нього начебто проголосувало понад 20 членів федерації. Скільки точно – не зумів назвати і сам Анатолій Бондарєв.

На конференцію обласного осередку дзюдо з самого Києва приїхав віце-президент Федерації дзюдо України Михайло Руденко. Однак порушень у голосуванні він ніяких не помітив.

Це викликало палку дискусію під стінами обласної ДЮСШ. Багато дзюдоїстів назвали вибори нелегітимними, і штучно зіграними Русланом Машуренко спеціально для Анатолія Бондарєва. Мовляв – частина членів федерації у змові з головою, який не враховує інтереси більшості титулованих дзюдоїстів і не допомагає їм ні в чому. Сам Руслан Машуренко назвав вибори голови демократичними, а конференцію публічною та відкритою. І це при тому, що саме він з Анатолієм Бондарєвим намагалися видворити журналістів з зали і заборонити їм зйомку усього процесу.

Один із кандидатів на посаду очільника обласного осередку федерації дзюдо Антолій Костик відверто зізнався, що ніколи ще не брав участі в таких зборах.

«Це були збори одного чоловіка Руслана Машуренка, який на сьогоднішній день просто-напросто зґвалтував федерацію волинського дзюдо. Ми будемо оскаржувати це рішення. Думаю, ми виграємо в суді. Далі буде...», – сказав Анатолій Костик. 

Більшість членів федерації не погодились з таким рішенням і переобранням Анатолія Бондарєва головою та назвали збори нелегітимними. А тому найближчим часом дзюдоїсти планують подавати позов до суду. Кажуть, що нині це єдиний шлях, аби врятувати дзюдо як вид спорту на Волині. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів