Поділитись:

Волинь – серед економічно стійких регіонів завдяки будівництву, – голова ОВА Погуляйко

Вівторок, 11 червня 2024, 11:27
Волинь – серед економічно стійких регіонів завдяки будівництву, – голова ОВА Погуляйко

У рейтингу економічної стійкості областей Волинь посіла шосте місце завдяки найвищому в Україні темпу нарощування будівництва нового житла.

Про це повідомив у фейсбуці начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

Він написав, що Волинська область – на шостому місці з 20 у рейтингу економічної стійкості областей, опублікованому виданням «Ділова столиця».

Як повідомляє видання, аналізували інформацію за 2023 рік та перший квартал 2024 року у чотирьох важливих сферах економічного життя: сільськогосподарське виробництво, експорт товарів, прийом в експлуатацію житлових будинків і прийом в експлуатацію нежитлових будівель.

Шосте місце в рейтингу здобула Волинська область. Цим своїм досягненням вона завдячує «житловому буму». У першому кварталі 2024 року на Волині зафіксували найвищі по Україні темпи зростання обсягів нового житла: на 75% порівняно з аналогічним періодом минулого року (в середньому по Україні темпи зростання склали 4,8%). Завдяки цьому область піднялася за загальною площею прийнятого в експлуатацію житла з шостого місця, яке вона мала за підсумками 2023 року, на четверте.

Крім того, 2023 року область увійшла в п’ятірку лідерів за динамікою нежитлового будівництва, показавши зростання майже удвічі. За загальною площею прийнятих в експлуатацію нежитлових будівель область посіла в 2023 році сьоме місце і зберегла його за підсумками січня-березня 2024 року. 

«Вважаю, що це цілком гідна оцінка розвитку нашої області, і перше за все – завдяки людям, які працюють в умовах війни», – зазначив Юрій Погуляйко.

Нагадаємо: у Волинській області завершилась посівна кампанія ярих зернових і технічних культур. Цього року наші аграрії засіяли 595 тисяч гектарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів