Ревнивець побив знайомого підставкою від смітника, бо той ображав колишню

Понеділок, 10 червня 2024, 16:52

У Тернопільській області чоловік побив знайомого, бо той ображав його колишню дружину.

Про це йдеться у вироку Шумського райсуду, пише сайт новин Тернополя та області «За Збручем».

За даними суду, чоловік перебуваючи поблизу магазину-бару «Тріумф» завдав два удари металевою підставкою в область голови з правої сторони потерпілому, спричинивши йому тілесні ушкодження у вигляді струсу головного мозку, підшкірної гематоми та забійної рани голови, які за ступенем тяжкості належать до легких з короткочасним розладом здоров`я.

На суді чоловік провину визнав лише частково. Він повідомив, що потерпілий був напідпитку, і почав ображати його колишню дружину, він не міг цього стерпіти, почалася бійка. Потерпілий почав його душити, чоловік його вдарив і той його відпустив, далі не пам'ятає нічого, не пам'ятає, що бив опонента. Коли відійшов від стану афекту після удушення, то побачив, що в потерпілого тече кров з голови. На телефоні не було коштів, тому попросив перехожих викликати швидку. Не пам'ятає, щоб завдавав ударів потерпілому, вважає, що в такому стані битися не міг, стверджує, що також отримав тілесні ушкодження того дня, тиждень після цього лежав, в поліцію не звертався. Зауважив, що раніше з потерпілим жили дружньо, до цього випадку конфліктів між ними не було.

Потерпілий на суді пояснив, що проживає з обвинуваченим в одному селі, до цього випадку відносини у них були нормальні, проте обвинувачений при зустрічі з ним пред'являв йому претензії, що він возить його колишню дружину. Того дня біля бару конфлікт виник між ними знову через колишню дружину обвинуваченого, який вдарив його двічі в обличчя, від чого він впав на землю, на спину, коли підвівся, обвинувачений в цей час розмовляв з його шваґром. Тоді обвинувачений взяв металеву підставку для смітника і завдав йому два удари по голові. Вважає, що конфлікт з обвинуваченим у нього виник через ревнощі. Зауважив, що обвинувачений жодного разу не попросив у нього вибачення та ніяких дій щодо примирення з ним ні до судового розгляду, ні під час судового розгляду, не вчиняв. Стверджує, що того дня алкоголю не вживав. Щодо міри покарання покладався на думку суду.

Суд визнав чоловіка винним та засудив до 1 року обмеження волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: