Поділитись:

Куди здати вживані речі у Луцьку

Автор: Ольга Зейлик |
Понеділок, 10 червня 2024, 13:45
Куди здати вживані речі у Луцьку

У кожного з нас вдома знайдуться речі, які вже не використовуються, але можуть знадобитися іншим.

Якщо ви хочете допомогти тим, хто потребує, і звільнити простір у своєму домі, варто дізнатися, куди можна передати вживані речі у Луцьку.

У нашому матеріалі журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» розповіли про місця та організації, які приймають одяг, взуття, книги, іграшки та інші предмети побуту.

Долучайтеся до добрих справ і дізнайтеся, як ваші непотрібні речі можуть знайти нове життя та принести користь іншим.

Волонтерка Вікторія Пруднікова

Локація: Північний ринок, контейнер №156

Вікторія Пруднікова народилася в Луцьку. Окрім волонтерства, жінка має власний бізнес – магазин на Північному ринку.

Її волонтерський шлях розпочався з допомоги безпритульним тваринам. Пізніше, коли розпочалася війна у 2014 році, Вікторія почала допомагати військовим та залучати людей небайдужих людей. Нині Вікторія старається допомогти усім, хто цього потребує. Вона прилаштує покинутих тварин, допомагає безхатькам, влаштовує масштабні збори і, звісно, турбується про хлопців на передовій.

Куди здати вживані речі у Луцьку 

Вікторію Пруднікову часто рекомендують, коли постає питання віддати кудись непотрібний одяг. Тож користувачі мережі радо скеровують людей на Північний ринок. Тут вона торгує різними травами, консерваціями, медом, фруктами, овочами.

Жінка допомагає людям у селах, ВПО, а також робить збори для наших воїнів.

Речі можна приносити туди ж, де працює Вікторія, – на Північний ринок.

БФ «Наталії Ткачук»

Локація: с.Зміїнець

Фонд приймає допомогу від міжнародних організацій, а також приватних благодійників. Тут нуждені можуть підібрати собі одяг, постіль, посуд та інші потрібні речі.

Організація допомагає сім'ям, які вимушені були втікати від війми у більш безпечні місця, а також людям, які опинилися у складних бставинах. Також фонд проводить збори на потреби українських захисників.

Куди здати вживані речі у Луцьку Куди здати вживані речі у Луцьку 

Карітас

Локація: вулиця Кафедральній, 17

Віддати одяг можна і релігійній організації «Карітас», яка розташована на вулиці Кафедральній, 17, навпроти костелу Петра і Павла. Пакет із одягом, взуттям або іграшками достатньо залишити перед дверима пункту, звідки його швидко заберуть у приміщення.

Волонтерка «Карітас-Спес Луцьк» Анастасія Марків пояснила, що вони завжди просять, щоб одяг був чистим і придатним для подальшого використання. Одяг не повинен бути в критичному стані. Коли виникає потреба у допомозі, організація видає одяг відповідно до запитів людей. Це може бути дитячий, жіночий або чоловічий одяг, залежно від того, що є в наявності і що вони можуть запропонувати.

Куди здати вживані речі у Луцьку 

Терцентр

Локація: вулиця Данила Галицького, 18

У терцентрі на вулиці Данила Галицького є ціла кімната з вживаним одягом. Тут переважно допомагають безхатькам та людям, які опинилися у складних життєвих обставинах. Однак, приносити свій непотрібний одяг сюди не можна, оскільки терцентр отримує гуманітарну допомогу з-за кордону, і всі речі повинні проходити дезінфекцію за встановленими правилами.

У Луцьку були соціальні контейнери. Куди вони зникли?

Раніше у Луцьку були соцконтейнери, куди кожен міг покласти свої речі у міцно зав'язаних пакетах. Зібраний одяг розподіляли між Центром надання адміністративних послуг та багатодітними сім'ями, дитячими будинками тощо. Однак, у квітні 2021 року ці контейнери вирішили прибрати.

Куди здати вживані речі у Луцьку 

Авторка проєкту Олена Кравчук тоді зазначила, що ставить проєкт на паузу через конфлікт, який виник між волонтерами. Згодом контейнери прибрали з вулиць міста.

«Маємо для вас новину - ми вирішили призупинити збір одягу для проєкту "Соціальні контейнери", невдовзі заберемо контейнери і зробимо паузу, аби подумати чи варто продовжувати проєкт далі!.. За майже п'ять років проєкту, завдяки всім людям, які ділилися пакунками речей, ми зібрали тонни одягу і передали багатьом нужденним людям, як з багатодітних і малозабезпечених сімей, так і просто тим, хто мав потребу в одязі та взутті. Ми постійно передавали одяг в дитячі будинки та будинки пристарілих, чимало одягу було передано для людей в зону АТО та церкви ❤️ Все це ми робили безоплатно, бо так веліло серце 💕

До нас долучалося багато волонтерів, які допомагали забирати, фасувати і роздавати речі, за це всім величезне ДЯКУЮ! Були як постійні волонтери, так і ті, які долучалися час від часу і ось між ними назрів конфлікт, про який я особисто дізналася як постфактум і аби розібратися в ситуації, яка склалася, я вирішила зупинити проєкт, можливо поставити на паузу, час покаже!» – писала тоді Олена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів