Поділитись:

Сюзанна Коллінз напише нову книжку у всесвіті «Голодних ігор», пізніше її екранізують

Понеділок, 10 червня 2024, 01:41
Сюзанна Коллінз напише нову книжку у всесвіті «Голодних ігор», пізніше її екранізують

Нова книжка зі всесвіту про Катніс Евердін «Схід сонця на жнивах» (Sunrise on the Reaping) від Сюзанни Коллінз вийде у березні 2025 року. А на листопад 2026-го запланована екранізація нового роману. 

Про це 6 червня повідомляють The Guardian і Variety, – пише Суспільне.

Майбутній роман із серії «Голодних ігор» поверне читачів у світ Панему. Дія книги почнеться зі жнив 50-х ігор, також відомих як «Друга чверть», в яких брав участь Геймітч Абернаті.

Це за 24 роки до початку подій оригінального роману і через 40 років після останньої книги Коллінз "Балада про співочих пташок і змій», яка була опублікована у 2020 році.

«При написанні «Сходу сонця на жнивах» мене надихнула ідея Девіда Юма про неявну покірність і, за його словами, «легкість, з якою багато хто керує небагатьма». В історії також глибше занурююсь у використання пропаганди і влади тих, хто контролює наратив», — сказала Коллінз.

Вихід книжки заплановано на 18 березня 2025 року.

Перші чотири томи з серії "Голодних ігор" були продані накладом понад 100 мільйонів примірників і перекладені десятками мов.

Екранізація нового роману

Голова кіногрупи студії Lionsgate, яка займалася випуском попередніх екранізацій книжок Коллінз, Адам Фогельсон зазначив, що фільм «Балада про співочих пташок і змій» відкрив «нескінченну низку можливостей, якими може піти Сюзанна і якими [Lionsgate] може піти разом з нею».

Кінофраншиза "Голодні ігри" зібрала у світовому прокаті понад $3,3 мільярда, а фільм 2013 року "Голодні ігри: У вогні" став найкасовішим із $865 мільйонами. Остання кіноверсія роману письменниці з Томом Блайтом і Рейчел Зеґлер у головних ролях зібрала у прокаті $337,4 мільйона.

Екранізація нового роману Коллінз вийде на екрани 20 листопада 2026 року.

Поки невідомий акторський склад, а також хто стане режисером. Втім, переговори з компанією веде Френсіс Лоуренс, який знімав останні кілька стрічок франшизи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів