Поділитись:

Що подивитися: 7 найцікавіших фільмів квітня (трейлери)

П'ятниця, 29 березня 2024, 05:26
Що подивитися: 7 найцікавіших фільмів квітня (трейлери)

Серед найцікавіших кінопрем'єр квітня – новий фільм Луки Гуаданьїно з Зендеєю у ролі відомої тенісистки, повнометражний документальний дебют Антона Птушкіна та довгоочікувана драма дорослішання «Я і Фелікс». 

Про них розповідає Vogue.ua 

«Пам'ять любові»

«Пам'ять любові» розповідає історію Сильвії (Джессіка Чейстен) та Сола (Пітер Скарсгаард). Сильвія проживає детально сплановане рутинне життя, а Сол постійно потрапляє в дивні ситуації, бо забуває те, що з ним сталося буквально кілька годин тому. Їхня випадкова зустріч змінює життя кожного та змушує замислитися, що вони зовсім не незнайомці.

Це нова стрічка Мішеля Франко, лауреата Венеційського кінофестивалю за фільм «Новий порядок». «Пам'ять любові» вже встигла стати одним із найтитулованіших фільмів 2023 року. Стрічка здобула Кубок Вольпі за найкращу чоловічу роль Венеційського міжнародного кінофестивалю, брала участь у кінофестиваляхв Торонто і Сан-Себастьяні.

28 березня

«Ми, наші улюбленці та війна»

«Ми, наші улюбленці та війна» – перший повнометражний фільм блогера та телеведучого Антона Птушкіна. Як зізнається сам автор, ця документальна стрічка – спроба показати події в Україні під іншим кутом: через взаємини людей і тварин, що стали свідками, а інколи і жертвами цієї війни. Головні герої стрічки – і «зіркові» чотирилапі, як-от пес Патрон чи кішка Шафа, і ведмеді, леви, хамелеони, лемури та інші звірі, яки були врятовані людьми з окупації та вивезені з місць введення бойових дій. Робота над стрічкою тривала понад півтора року.

4 квітня

«Я і Фелікс»

Один із найочікуваніших фільмів року – повнометражний художній дебют режисерки і письменниці Ірини Цілик. Ця драма дорослішання повертає нас у 1990-ті роки: у провінційному містечку в пострадянській Україні Ольга (Анастасія Карпенко) виховує сина Тимофія. Коли у бабусі з’являється новий супутник життя Фелікс (Юрій Іздрик), хлопчик, що росте без батька, швидко знаходить з ним спільну мову. Фелікс не соромлячись ділиться з малим своєю життєвою мудрістю та завжди й в усьому захищає його.

В основі фільму – біографічна книжка «Хто ти такий?» Артема Чеха, чоловіка режисерки: це щемка та щира історія дорослішання хлопця у непрості дев'яності в Україні, пошук власного «я» та опір.

11 квітня

«Повстання штатів»

Епічний бойовик Алекса Гарленда, режисера стрічок «Анігіляція» та ExMachina. Події «Повстання штатів» відбуваються у недалекому майбутньому, де після політичної кризи уряд перетворюється на антиутопічну диктатуру, а 19 штатів проголошують свою незалежність. Американський уряд вирішує придушити повстання. Президент США віддає наказ залучити сухопутні сили та авіацію проти бунтівників. Тим часом військові сили Техасу, Каліфорнії та Флоридського альянсу починають рухатися у напрямку Вашингтона і можуть захопити місто до Дня незалежності – 4 липня.

У головних ролях — Кірстен Данст, КейліСпені та Джессі Племонс.

11 квітня

«Любов, брехня та кровопролиття»

1989 рік, сільська місцевість Невади. У центрі історії – Лу (Крістен Стюарт), вовкувата та груба менеджерка спортзалу, яка багато палить і не надто любить людей. Якось у її зал заходить колишня бодибілдерка, а нині волоцюга Джекі (її грає американська акторка Кеті О’Браян), яка в гонитві за мрією прямує до Лас-Вегаса. Лу відчайдушно закохується в Джекі, дарує їй подарунки та знайомить зі своєю сестрою, а Джекі готує Лу сніданки. Проте ця фатальна близькість призведе до руйнівних наслідків. Нуар «Любов, брехня та кровопролиття» – одне з відкриттів цьогорічного кінофестивалю «Санденс». Наелектризовану й сексуальну історію зняла 34-річна британка Роуз Гласс. Це ім’я варто запам’ятати – у 2019 році її дебютна робота, напружений психологічний трилер «Свята Мод», здобула чотири номінації на премію BAFTA, зокрема за визначний дебют.

18 квітня

«Суперники»

Новий фільм Луки Гуаданьїно розповідає про Ташу Дункан (Зендея), колись неймовірно талановиту тенісистку. Тепер вона стала впливовою тренеркою. Чоловік Таші – теж тенісист, Арт (Майк Файст) – переживає серію програшів, але вона придумує, як здолати невдачі. Та план Таші стикається із несподіваним поворотом, адже наступний суперник чоловіка – Патрік (Джош ОʼКоннор) – його колишній найкращий друг і екскоханий Таші. Оскільки минуле й сьогодення зустрічаються, а напруга зростає, Таша мусить запитати себе, чого коштуватиме перемога. За словами Луки Гуаданьїно, «Суперники» – це напружена «еротична спортивна драма», на створення якої його зокрема надихнула сама Зендея.

25 квітня

«Каскадер»

Режисер Девід Літч, який подарував нам яскраві стрічки «Джон Вік» та «Дедпул», представляє новий комедійний бойовик. «Каскадер» розповідає про Кольта, професійного каскадера, який у вільний час підпрацьовує мисливцем за головами. У ролі Кольта — неперевершений Раян Гослінг, а його колишню кохану та режисерку, що знімає бойовик із Кольтом, втілює Емілі Блант.

25 квітня

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
09 квітня 2024
25 березня 2024
07 березня 2024
12:05
06 березня 2024
05 березня 2024
15 лютого 2024
18 січня 2024
02 січня 2024
24 грудня 2023
17:00
28 листопада 2023