Поділитись:

Тілоохоронці та водії вантажівок: в Україні хочуть перенавчати жінок

П'ятниця, 07 червня 2024, 08:28
Тілоохоронці та водії вантажівок: в Україні хочуть перенавчати жінок

У Мінекономіки заявили про необхідність приділити більше уваги програмам перекваліфікації українців, які залишаються в тилу, на професії, які мають максимальний попит. Передусім йдеться про жінок, які опановують колись суто "чоловічі" професії.

Про це перший віцепрем'єр - міністр економіки Юлія Свириденко розповіла під час зустрічі з президентом ЄБРР Оділь Рено-Бассо, – пише Економічна правда. 

«На сьогодні для української економіки є два критично важливих виклики - це енергетичні проблеми та нестача робочої сили. Через російські обстріли Україна втратила частину генеруючих потужностей і зараз відбуваються відключення світла по всій країні, від яких страждає, як бізнес, так і прості громадяни. Обидві ці категорії мають потреби в фінансуванні для збільшення своєї енергоефективності та забезпечення енергетичних потреб. Уряд зараз розробляє відповідну програму пільгового кредитування. Сподіваємось, що ЄБРР підтримає наші ініціативи й зі свого боку допоможе профінансувати проєкти відновлення енергетики України», – заявила Свириденко.

З її слів, ще одним важливим викликом для економіки стала мобілізація спеціалістів до лав ЗСУ.

«Нам зараз потрібно приділити більше уваги програмам перекваліфікації українців, які залишаються в тилу, на професії, які мають максимальний попит. В першу чергу мова йде про жінок, які вже сьогодні опановують колись суто "чоловічі" професії. Наприклад, тілоохоронців, водіїв вантажівок, автобусів або навіть тракторів - такі зараз реалії ринку праці. Перекваліфікація спеціалістів, разом з працевлаштуванням ветеранів – це головні виклики для уряду на ринку праці. ЄБРР розгляне можливість фінансово підтримати реалізацію відповідних програм перекваліфікації, як з боку держави, так і зі сторони українського бізнесу», – додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів